Röyhkä & Larvanto -podcast on synkeäsävyisten herrasmiesten, Kauko Röyhkä & Rikhard Larvanto, luotsaama keskusteluohjelma musiikista, taiteesta ja elämästä. Jokaisessa jaksossa piinapenkissä vierailijoina istuu sekä suomalaisen kulttuurialan vanhoja legendoja että alan uusia tekijöitä. Ehdottoman epäkaupallinen keskustelusarja tarjoaa mahdollisuuden pitkiin, polveileviin juttutuokioihin, ja tarjoaa tukkukaupalla fragmentteja suomalaisen kulttuurielämän historiasta, jota ei muualla pääse kuulemaan.
Röyhkän ja Larvannon vieraana kirjailija, esseisti ja suomentaja Antti Nylén keskustelemassa rahasta ja taiteilijan työstä. Kuinka Suomen kokoisessa maassa voi tienata elantonsa kirjoittamisella? Mitä se vaatii? Joutuuko sielunsa uhraamaan mammonan alttarilla? Näihin ja muihin polttaviin kysymyksiin Röyhkän ja Larvannon kaltevakulmainen etsivätoimisto pyrkii vastaamaan.
Röyhkän ja Larvannon vieraana Ringa Manner, joka on tuttu mm. yhtyeistä The Hearing, Ruusut, sekä Pintandwefall. Huomattava osa lähetysaikaa kulutetaan erilaisiin tapoihin sanoa "Pintandwefall" väärin. Näiden lisäksi pohdimme muun muassa seuraavia kysymyksiä: Mitkä ovat Manneria inspiroivia kirjoittajia? Kuinka hyvä laululyriikka syntyy? Millaista on esiintyä illasta toiseen yksin suurien yleisöjen edessä?
Tässä Röyhkä & Larvanto -sarjan klassiseen musiikkiin ja kirjallisuuteen keskittyvässä jaksossa vieraana Radion Sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Hannu Lintu. Kuinka Lintu päätyi kapellimestariksi? Millainen oli hänen lapsuutensa Raumalla? Onko luovuus myötäsyntyistä, vai vaiko sitä opiskella? Entä mitkä ovat Linnun suosikkikirjoja?
Uuden kauden ensimmäisessä jaksossa on vieraana Samuli Putro. Röyhkän ja Larvannon journalistinen etsivätoimisto on perimmäisten kysymysten äärellä. Ovatko esiintyjät saarnamiehiä vai viihdyttäjiä? Kun uusi rock syntyy, tunnistavatko vanhat puritaanit sitä enää? Tekevätkö suuret lauluntekijät vain yhtä variaatiota samasta kappaleesta? Mikä sai Putron siirtymään suurilta festariareenoilta kohti pienempiä esityksiä ja minimalistista musiikkia?
Vieraana kulttuurihistorioitsija sekä suomalaisen doom-metallin sanansaattaja, kuusikielisten lauhkea paimen, Kimi Kärki. Keskustelemme Reverend Bizarren noususta ja tuhosta, keskiaikaisesta taiteesta, okkultismista, sekä natsien propagandakoneistosta.
Vieraana bloggaaja-valokuvaaja Stella Harasek, joka valaisee kahdelle sosiaalisen median dinosaurukselle kuinka somebisnes toimii.
Vieraana Miki Liukkonen, joten jaksossa on kaksi oululaista kirjailijaa sekä yksi pornaislainen tyhjäntoimittaja. Käymme läpi kirjailijoiden työtapoja ja inspiraation lähteitä, sekä suoritamme synnintunnustuksen kaikista klassikkokirjoista, joita emme ole lukeneet, tai joista emme pidä.
Vieraana suomalaisen elektronisen musiikin Don Corleone, Jori Hulkkonen, joka toimii Vergiliuksena Röyhkän ja Larvannon Dantelle elektronisen musiikin eri tasoilla.
Vieraana Mira Luoti, jonka kanssa käydään läpi PMMP:n jäänmurtajuutta suomalaisessa popissa ja keskustellaan Herra Ylpön Kronos Kairos -elokuvasta, jossa Mira kuuli näyttelevänsä pääosaa luettuaan sen lehdestä. Jaksossa kolmikko perustaa myös vahingossa taidekerhon.
Vieraana Herra Ylppö, jonka kanssa vain elokuvataiteelle omistetussa jaksossa keskustelemme mm. Bela Tarrin seitsemäntuntisesta Satantango elokuvasta, David Lynchin ohjaamasta Rabbits-sitcomista sekä ennen kaikkea Ylpön omasta, Andalusiassa kuvatusta Kronos Kairos -elokuvasta.
Vieraana Mokoma-orkesterin trash-toteemi Marko Annala, jonka kanssa puhumme romaanien kirjoittamisesta, lyriikoiden merkityksestä laulussa, sekä kilpailemme siitä, kuka on varttunut pahimmassa tuppukylässä.
Vieraana Jarkko Martikainen, jonka kanssa Röyhkä ja Larvanto uppoutuvat laulunkirjoittamisen mysteerin saloihin. Missä hyvät laulut asuvat ja kuinka sinne löytää sumeasta metsästä. Keskustelu on kokonaisuutena varsin epäjohdonmukainen, mutta tasapainottavana tekijänä se on todella pitkä.