Sexfullness

Sexfullness

RadioPlay Suomi

Sexfullness tarkoittaa intensiivistä läsnäoloa intiiminä hetkenä. Se sisältää keskittymistä, arvostusta, yhteenkuuluvuutta ja nautinnolliselle seksille otollista ilmapiiriä – siis laadukasta parin välistä rakkauselämää. Näyttelijä, vuorovaikutuskouluttaja Sari Havas ja pari- ja seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaa tutustuivat kymmenen vuotta sitten terapeuttikoulutuksessa. Nyt he sukeltavat podcastissaan seksuaalisuuden maailmaan.

Jaksot

Takaisin ratsun selkään

maanantaina 5.2.201819 min

Pitkän suhteen jälkeen voi olla hyvinkin vaikea palata takaisin sinkkumarkkinoille. Minna ja Sari pohtivat, miten paluu deittailuun ja ratsun selkään sujuu suuremmitta ongelmitta.

Aistien valtakunta

maanantaina 5.2.201818 min

Osaatko sanoa, mikä on vahvin aistisi? Entäpä mitä aistia kumppanisi pitää tärkeimpänä? Aistit vaikuttavat vahvasti siihen, miten tulkitsemme maailmaa. Jos ymmärrämme, miten aistit vaikuttavat itseemme ja kumppaniimme, voi esimerkiksi seksissä aueta uusia mahdollisuuksia.

Kosketus on rakkauden kieltä

maanantaina 5.2.201823 min

Kosketus kertoo paljon. Sillä voi ilmaista muun muassa rakkautta, vihaa, välinpitämättömyyttä, himoa ja välittämistä. Sari ja Minna pohtivat tässä jaksossa kosketuksen merkitystä, tarvetta ja tasoa niin parisuhteessa kuin muutenkin.

KehoSex

maanantaina 5.2.201829 min

Vain 20 prosenttia naisista on tyytyväisiä omaan kehoonsa, ja tutkimusten mukaan jo 4-vuotiaat tytöt tietävät eri laihdutusmenetelmiä. Kymmenen vuotta sitten kohdattu negatiivinen kommentti kehon ominaisuudesta saattaa vieläkin muistua mieleen ja tuntua pahalta. Miten kehokuvamme vaikuttaa itsemme, suhteisiimme ja seksiin? Entä miten omaa kehoa voi opetella rakastamaan?

Aivot ovat tärkein seksielin

maanantaina 5.2.201823 min

Fantasiat, mitä ne ovat ja miten ne voivat rikastaa seksielämää? Entä ovatko ne yksityisiä vai tarkoitettu jaettavaksi parisuhteessa? Sari ja Minna keskustelevat mielikuvituksen käytöstä ja rajoista sekä sen puutteesta.

Kun seksi ei suju

maanantaina 5.2.201830 min

Jokaisessa parisuhteessa tulee jossain vaiheessa tilanne, jolloin seksi ei välttämättä suju. On riitoja, väsymystä, stressiä, sairauksia, kyllästymistä tai jotain ihan muuta. Minna ja Sari tarjoavat keinoja siihen, miten sellaisesta tilanteesta päästään eteenpäin.