Sporttimeisterit

Sporttimeisterit

Podplay

Urheiluselostajat Teppo Laaksonen ja Julius Sorjonen vievät podcastissaan urheilumaailman ytimeen. Luvassa on viihdyttävää keskustelua kiinnostavimmista urheiluaiheista, toisinaan myös vieraiden kera. Lisäksi ohjelmassa muistellaan legendaarisia urheiluhetkiä sekä käsitellään mm. urheilumediaa ja muita urheilumaailman ilmiöitä pintaa syvemmältä.

Jaksot

Suuri NHL-paketti feat. Tero Kainulainen ja Ismo Lehkonen

torstaina 7.10.137 min

Sporttimeisterit ennakoi 12.10. alkavaa NHL-kautta yli parituntisessa jaksossa. Asiantuntijoina Viaplayn NHL-tiimistäkin tutut Tero Kainulainen ja Ismo Lehkonen.

Elmo Aittola: Slovakian jäkis+miten parempi Liiga?/ Taneli Maasalo: Yleisömäärät huolenaiheena

torstaina 30.9.70 min

Sporttimeisterit palaa pienen tauon jälkeen tuhdilla jääkiekkopaketilla. Jakson pääosassa kaksi mielenkiintoista haastattelua. Suorapuheisuudestaan tunnettu kiekkopersoona Elmo Aittola vaikuttaa tällä hetkellä Slovakiassa Dukla Michalovcen urheilujohtajana. Millainen on hokimeininki Slovakiassa, mitä ajatuksia herättää parhaassa iässä olevien suomalaisten yhä kasvaneet siirrot Liigasta ulkomaille? Entä millaisia kehitysehdotuksia Elmolla on Liigan ja Mestiksen suhteen? Toisessa haastattelussa langan päässä on JYPin asiakkuus- ja kehitysjohtaja Taneli Maasalo jonka kanssa Meisterit keskustelevat Liigaseurojen useilla paikkakunnilla pudonneista yleisömääristä. Onko korona ja muuttuneet kulutustottumukset jättäneet pysyvän jäljen ja miten seurat selviävät tästä eteenpäin?

Uefa Champions League 21-22 feat. Tuomas Virkkunen ja Kim Kallström

torstaina 9.9.88 min

Meisterit ennakoi jo perinteikkääseen tapaan jalkapallon Mestareiden Liigan 14.9. alkavaa kautta, äänessä C Moren tutut vekkulit Tuomas Virkkunen ja Kim Kallström. Arviot kaikista lohkoista, Messin ja Ronaldon siirtosaagat, Barcelonan sekoilut, Transnitrian ihme Sheriff Tiraspol... Sekä paljon muutakin asiaa UCLstä ja Eurofutiksesta.

Liigaennakko 3 feat. Jani Alkio ja Sebastian Waheeb

sunnuntaina 5.9.108 min

C Moren Jani Alkio ja Sebastian Waheeb tähdittävät huumorinkin täyteistä jaksoa jossa niputetaan vielä 5 Liiga-joukkueen asetelmat aivan pian alkavaan kauteen. Lisäksi luvassa mm. SHLn top 7-joukkueiden arviointi.

Liigaennakko 2 feat. Suvi Puukangas

torstaina 2.9.77 min

Liigaennakot jatkuvat, tälläkin kertaa käsittelyssä 5 joukkueen lähtökohdat kauteen ja poikien vieraana C Moren tiimistä Suvi Puukangas. Jakson lopussa ennakoidaan myös SHLn alkavaa kautta 7 joukkueen verran.

Liigaennakko 1 feat. Juho Kokko

lauantaina 28.8.108 min

Meisterit ennakoi taas pian alkavaa Liiga-kautta peräti kolmen ennakkojakson verran vaihtuvien vieraiden kera! Ensimmäisessä ennakossa vieraana on C Moren selostaja Juho "pikkukeisari" Kokko. Käymme läpi viiden joukkueen lähtökohdat alkavaan kauteen. Jakson lopussa myös pieni silmäys Mestiksen alkavaan kauteen sekä poikien kiitokset eläköityneelle selostajalegenda JP Jalolle.

Sorjonen Olympialaisissa, CHL-ennakko ja muutakin mukavaa!

perjantaina 20.8.82 min

Sporttimeisterit on täällä taas, urheiluselostajat Teppo Laaksonen ja Julius Sorjonen aloittavat jo kahdeksannen tuotantokauden sarjasta. Kesäkuulumisten lisäksi puhutaan mm. Juliuksen selostusurakasta Tokion Olympialaisissa sulkapallon parissa sekä ennakoidaan kattavasti 26.8. käynnistyvää jääkiekon CHL-kautta. Tervetuloa taas seuraan!

Kolmen vuoden matka

torstaina 17.6.69 min

Sporttimeisterit-podcastin 7. tuotantokauden päätösjaksossa Teppo ja Julle muistelevat sarjan kolmevuotista taivalta. Vanhojen jaksojen kautta keskustelu rönsyili yllättäviinkin suuntiin, luvassa on hauskoja ja jopa hieman koskettaviakin hetkiä.

Huuhkajat EM-kisoissa feat. Härkönen, Kainulainen, Kallström ja Valle

keskiviikkona 9.6.77 min

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue aloittaa 12.6. historiallisen ensimmäisen EM-lopputurnauksensa. Meisterit ennakoi kisoja etenkin Huuhkajien näkökulmasta kovan vieraskattauksen kera. Näkemyksensä jaksossa antavat Matti Härkönen, Tero Kainulainen, Kim Kallström sekä Huuhkajafani Mikko Valle. Aivan jakson lopussa Teppo ja Julle harhautuvat vielä hetkeksi myös juuri päättyneen MM-jääkiekon pariin.

MM-Special: Anza Mertaranta ja JP Jalo

keskiviikkona 26.5.152 min

Jääkiekon MM-kisat ovat parhaillaan käynnissä ja urheilufanien kannalta hyvin oleellinen osa kisakokemusta ovat myös tapahtumia välittävät urheiluselostajat. Sporttimeistereiden erikoisjaksossa ääneen pääsee kaksi Suomen kokeneimmista ja tunnetuimmista aktiiviselostajista. Antero "Anza" Mertaranta ja Juha-Pekka "JP" Jalo aloittivat molemmat oman selostusuransa jo 1980-luvun puolella radiossa ja työt jatkuvat yhä tänäkin päivänä. Myös mm. Leijonien otteluselostukset ovat tulleet herroille tutuiksi aina ensimmäisestä vuoden 1995 maailmanmestaruudesta lähtien. Tämä erikoisjakso on koottu Anzan ja JPn keväällä 2020 tehdyistä haastatteluista jotka löytyvät luonnollisesti myös kokonaisuudessaan PodPlaysta.

Jääkiekon MM-kisat Riika 2021 feat. Mika Saukkonen

torstaina 20.5.101 min

Sporttimeisterit vyöryttää yli puolitoistatuntisen MM-kisaennakon eetteriin. Teppo ja Julle arvioivat ensin lähtökohdat A-lohkon kamppailuihin, B-lohkon eli Suomen pelien osalta mukaan liittyy myös MTV3:n ja C Moren Mika Saukkonen. Kerromme joukkueiden voimasuhteet, keitä kannattaa kisoissa seurata jne. Lopussa kuulemme vielä yllättävätkin mestariveikkaukset.

Ihan finaalissa feat. Jani Alkio ja Sebastian Waheeb

torstaina 6.5.68 min

Nyt on finaalien aika! Teppo ja Julle johdattavat ensin jo käynnistyneiden SHL ja HockeyAllsvenskan-finaalien pariin sekä sen jälkeen ennakoidaan perjantaina käynnistyviä Liiga-finaaleja Jani Alkion ja Sebastian Waheebin johdolla. Luvassa myös lauluesityksiä, pieleen menneitä välieräarvioita ja työkaverien kehumista. Eli kaiken kaikkiaan kovaa jazzia!

Liigan ja SHLn välierät feat. Sebastian Waheeb

torstaina 29.4.77 min

Sekä Suomen että Ruotsin jääkiekkosarjoissa on käsillä kauden huipennus. Tässä jaksossa ennakoidaan 29.4. käynnistyviä Liigan välieriä palaten vielä hieman puolivälierien tapahtumiinkin, asiantuntijavieraana Sebastian Waheeb C Morelta. Jakson lopussa Teppo ja Julle pureutuvat vielä Ruotsin SHLään jossa seuraavaksi edessä ovat jo 5. ratkaisevat välieräpelit.

Veikkausliiga-paketti feat. Mikko Aaltonen ja Toni Saukkola

perjantaina 23.4.94 min

Sporttimeisterit pureutuu jo tällä viikolla käynnistyvään jalkapallon Veikkausliigaan. Vieraana ovat tätäkin sarjaa selostavat Mikko Aaltonen ja Toni Saukkola joiden johdolla käydään läpi kaikkien joukkueiden lähtökohdat ja ennakkoasetelmat kauteen.

Playoffit käyntiin feat. Lasse Kukkonen, Jani Alkio ja Sebastian Waheeb

torstaina 15.4.100 min

Jaksossa sukelletaan Liigan pudotuspelien kimppuun sekä valitaan vielä dramaattisesti päättyneen runkosarjan parhaita. Vieraina C Moren trio Kukkonen-Alkio-Waheeb. Lopuksi Teppo ja Julle lataavat vielä tiukat analyysit jo vauhdissa olevista SHL-pudotuspeleistä.

"Monsterimonni" Virtanen, Liigaa ja SHLää

perjantaina 2.4.60 min

Sporttimeisterit tarjoaa tunnin napakan pääsiäispassion. Teppo ja Julle käyvät läpi Liigan ajankohtaisia asioita, mm. jälleen kerran koronakuulumisia playoffien kynnyksellä. Ruotsin SHLssä pudotuspelit käynnistyvät jo ensi viikolla, runkosarjan kärkitaistoon saatiin ilahduttavasti uusiakin joukkueita. Jakson lopulla saadaan puhelinhaastatteluun Vaasan Sportin kulttipelaaja Jonne Virtanen joka kertoo mm. Sportin kuulumisista ja erikoisesta koronakaudestaan.

E-formula Special feat. Joni Törmälä, Miko Hautajoki ja J-P Kuronen

perjantaina 26.3.86 min

Sporttimeisterit hyppää elektronisen urheilun ja E-formuloiden kyytiin. Jaksossa pureudutaan elektronisen kilvanajon maailmaan, haastatteluissa ovat Suomen tunnetuin kuljettaja, mm. kansainvälisessä F1 Esports-sarjassa ajava Joni Törmälä sekä kansallisessa Formula E-series sarjassa kilpailevat Miko Hautajoki ja J-P Kuronen.

EKSTRA Jarkko Nieminen: "Tuntuu olevan yhtä huono huumori"

maanantaina 22.3.3 min

Suomen kaikkien aikojen menestynein tennisammattilainen Jarkko Nieminen kertoo klipissä nykyisestä roolistaan tenniksen tv-kommentaattorina Eurosportilla ja yhteistyöstä mm. selostaja Arne Sixin kanssa. (kesto 3.20) Jarkon ja Arnen koko vierailu löytyy 9.10.2020 ilmestyneestä Sporttimeisterit-jaksosta.

F1-kausi 2021 feat. Erkki Mustakari ja Juuso Taipale

perjantaina 19.3.89 min

Sporttimeisterit ennakoi kattavasti pian alkavaa F1-kautta, vieraana F1-toimittajat Erkki Mustakari ja Juuso Taipale. Käymme läpi kaikki kuumimmat puheenaiheet, tallit ja kuskit.

EKSTRA Mikko Innanen: "Innanen oli pöllö"

maanantaina 15.3.3 min

Jo yli 25 vuotta mm. Englannin Valioliigaa selostanut Mikko Innanen kertoo tässä klipissä mm. katsojapalautteesta, vanhasta kouluaineestaan, suosikkijoukkeistaan sekä Bubi-Huuhkajan pyrähdyksestä Olympiastadionilla. (kesto 3.21) Koko Mikon henkilökuva on kuultavissa 6.11.2020 ilmestyneessä Sporttimeisterit-jaksossa.

Kuuntelijoiden toivejakso

perjantaina 12.3.108 min

Tällä kertaa Sporttimeisterit toteuttaa juuri teidän eli kuuntelijoidemme toiveita. Keskustelemme ehdottamistanne aiheista, vastailemme lähettämiinne kysymyksiin ja kuuntelemme muutamia hauskoja klippejä arkistojen uumenista. Jaksosta selviävät mm. Tepon ja Jullen ajatukset Liigan sarjajärjestelmän uudistuksesta, mielenkiintoisimmista playoff-pareista, selostuspalautteista sekä monesta muustakin asiasta.

EKSTRA Sari Sirkkiä-Jarva: "Kaikki variantit palautteesta on nähty"

maanantaina 8.3.3 min

Jääkiekkoa YLE Puheelle ja Discoverylle selostava Sari Sirkkiä-Jarva on saanut pelkästään sukupuolensa vuoksi paljon negatiivista palautetta ja jopa uhkaavia yhteydenottoja. (kesto 2.44) Koko jakso jossa Sari ja Marianne Miettinen puhuivat naisten asemasta urheilumediassa ilmestyi 5.2.2021

EKSTRA Oskari Saari: "Valmentaminen on vienyt mennessään"

torstaina 4.3.3 min

Moniosaaja Oskari Saari on mukana ensi kaudella myös miesten Salibandyn F-Liigan EräViikinkien valmennustiimissä. Mitä ajatuksia Oskulla on valmentamisesta ja mm. kirjaprojekteistaan? (kesto 2.39) Oskari Saaren henkilökuva kuunneltavissa kokonaisuudessaan 11.12.2020 ilmestyneessä Sporttimeisterit-jaksossa.

Traileri: Tätä on Sporttimeisterit!

keskiviikkona 3.3.2 min

Sporttimeisterit urheilupodcast Teppo Laaksosen ja Julius Sorjosen johdolla vie sinut lähes viikoittain syvälle urheilumaailman syövereihin. Kahden selostajan podcastissa puhutaan totta kai paljon myös urheiluselostuksista ja urheiluselostajista. Tätä on Sporttimeisterit.

Helmikuun Liiga-katsaus feat. Tommi Kerttula

perjantaina 26.2.71 min

Sporttimeisterit niputtaa Liigan helmikuun onnistujat ja epäonnistujat. Mitkä joukkueet ja pelaajat ovat loistaneet kuntopuntarissa? EHT:ltä saadut koronakaranteenit puhututtavat. Jakson erityisteemana ovat Liigan ulkomaalaishankinnat, erikoishaastattelussa Porin Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula. Haastattelussa kuulemme mm. millä tavala Ässissä rekrytointiprosessit etenevät ja miten esimerkiksi kauden maalitykki Sebastian Wännström päätyi juuri heille?

Jussi Eskola, suosikkilajien tuttu tulkki

perjantaina 19.2.65 min

Sporttimeisterit saa vieraakseen YLEn erittäin suosittuja hiihto- ja yleisurheilulähetyksiä jo pitkään selostaneen Jussi Eskolan. Mistä Jussin innostus selostamiseen sai alkunsa? Millaista on työskentely miljoonayleisölle? Entä yhteistyö erilaisten asiantuntijoiden kanssa? Mitkä ovat Jussin ajatukset tänä päivänä vuonna 2016 paljon huomiota saaneesta "hyllytyksestä"? Jaksossa reilu tunti suosikkiselostajan ajatuksia ja pieni kurkistus myös ensi viikolla käynnistyviin Oberstdorfin MM-hiihtoihin.

Naiset urheilumediassa feat. Sari Sirkkiä-Jarva ja Marianne Miettinen

perjantaina 5.2.80 min

Tv:n ja radion naispuoliset urheiluselostajat ja asiantuntijat ovat edelleen vähemmistössä etenkin, kun puhutaan suurista palloilulajeista ja sarjoista, niin meillä kuin maailmalla. Mistä tämä johtuu? Onko syynä mahdollisesti esikuvien puute? Vai onko tässä taustalla "rakenteita", jotka estävät naisten nousun merkittäviin selostus- ja asiantuntijatehtäviin miesten hallitsemissa selostuskopeissa ja studioissa? Sporttimeisterit-jaksossa aiheesta ovat keskustelemassa urheilutoimittaja ja selostaja Sari Sirkkiä-Jarva sekä jalkapallovalmentaja ja tv-kommentaattori Marianne Miettinen.

Tammikuun Liiga-katsaus feat. Hannes Björninen

perjantaina 29.1.62 min

Sporttimeisterit niputtaa Liigan tammikuun topit ja flopit. Mikä vaivaa Oulun Kärppiä? Kuukauden pelaajana haastattelussa loistavaa kautta pelaava Pelicans-kapteeni Hannes Björninen. Lisäksi luvassa myös sukellus Ruotsin SHLn kuulumisiin. Kuulemme muun muassa mikä joukkue voittaakaan runkosarjan.

Urheilubrändit feat. Antti Tuomisto

perjantaina 22.1.90 min

Sporttimeisterit pureutuu urheilubrändäyksen maailmaan. Mistä kaikesta esimerkiksi urheiluseuran brändi koostuu? Kuinka suuri merkitys on logoilla ja visuaalisella ilmeellä? Kuinka vaikea brändiä on uudistaa ja muokata ajan kuluessa? Näistä ja monista muista brändikysymyksistä keskustelemassa on graafinen suunnittelija ja mm. Liigaseura Ilveksen brändistä vastaava Antti Tuomisto.

NHL-paketti feat. Tero Kainulainen ja Nuutti Vihtilä

tiistaina 12.1.115 min

Sporttimeisterit jatkuu uusilla 7. tuotantokauden jaksoilla, joita on luvassa aina kesäkuulle saakka. Kauden avausjaksossa ennakoidaan käynnistyvää NHL-kautta, vieraina ovat Viaplayn NHL-selostajat Tero Kainulainen ja Nuutti Vihtilä.

Liiga-Pikkujoulut feat. Ari Vallin ja Pekka Saravo

perjantaina 18.12.202056 min

Sporttimeisterit viettää kauden viimeisessä jaksossa Liiga-teemaisia pikkujouluja C Moren asiantuntijoiden Ari Vallinin ja Pekka Saravon kanssa. Jaksossa miehet valitsevat koko syyskauden Allstars-kenttänsä ja käydään muutenkin läpi onnistujia ja epäonnistujia. Jakson jälkimmäisellä puoliskolla irrotellaan pikkujoulutunnelmissa, luvassa on mm. selostushaastetehtävä, bussivisa sekä joululahjojen jako. Seuraava Sporttimeisterit-kausi starttaa tammikuun puolivälissä.

Oskari Saari, monitoimimies

perjantaina 11.12.202092 min

Sporttimeisterit saa vieraakseen paljon toivotun Oskari Saaren, jonka CV on suorastaan hengästyttävä. Koko kansan tuntema selostaja etenkin formuloista, kirjailija, vastaava tuottaja, toimittaja, salibandymies, entinen huippuerotuomari... Oskari kertoo uransa vaiheista kattavasti ja aivan uusiakin puolia miehestä löytyy. Mitä hän opiskelikaan yliopistossa? Entä kuka on Oskari Kaasari? Näihinkin saadaan vastauksia jaksossa.

Marraskuun Liiga-katsaus feat. Arttu Ruotsalainen

perjantaina 27.11.202052 min

Sporttimeisterit niputtaa taas Liiga-kuukauden topit ja flopit. Joukkueista erityiskäsittelyssä on marraskuun suuronnistuja Pelicans. Kuukauden pelaajana haastattelussa on Ilveksen tähti Arttu Ruotsalainen.

Drop-out selostajat: Juha Matti Holopainen, Aleksi Alestalo ja Joonas Puomio

perjantaina 20.11.202070 min

Sporttimeistereiden erikoisjaksossa Teppo haastattelee kolmea herraa, jotka ovat tulleet tutuksi urheiluselostajina mutta "kadonneet" sitten alalta. Juha Matti selosti Yleisradiolle aikanaan lukuisia suurtapahtumia. Aleksi voitti suomen ensimmäisen urheiluselostajien "tosi-tv kilpailun" ja päätyi sitä kautta mm. Urheilukanavan salibandyääneksi. Joonas pääsi selostamaan keväällä ja kesällä 2019 niin jalkapallon Serie Ata kuin Copa Americaa. Mitä miehille kuuluu nyt, mihin elämä on vienyt ja vieläkö selostustehtävät houkuttavat vai onko se jo taakse jäänyttä elämää?

Mikko Innanen, 25 vuotta Valioliigaselostajana

perjantaina 6.11.202086 min

Sporttimeisterit saa vieraakseen kokeneen urheiluselostajan Mikko Innasen, jolle tuli lokakuussa täyteen jo peräti 25 vuotta Englannin Valioliigan selostustehtävissä. Tämän lisäksi Innanen on ehtinyt urallaan selostaa ja kokea jo hyvin paljon muutakin. Jaksossa käydään läpi Mikon uravaiheita, puhutaan selostamisesta ja tottakai myös Valioliigasta.

Lokakuun Liiga-katsaus feat. Petri Kontiola ja J-P Jalo

perjantaina 30.10.202088 min

Sporttimeisterit valitsee Liigan lokakuun topit ja flopit. Mitkä pelaajat ja joukkueet ovat loistaneet ja mitkä epäonnistuneet? Ensimmäisenä Sporttimeistereiden kuukauden pelaajana puhelihaastattelussa HPK:n Petri Kontiola. Joukkueista syvemmässä tarkastelussa HIFK, jonka otteisiin pureudutaan selostajalegenda JP Jalon johdolla. Lisäksi asiaa mm. Karjala-turnauksesta, koronasta ja kansainvälisestä jääkiekosta.

Suuri UCL-paketti feat. Tuomas Virkkunen ja Kim Kallström

perjantaina 16.10.202099 min

Suurin ja kaunein, jalkapallon Mestareiden Liiga eli UCL on täällä taas! Lohkovaihe käynnistyy 20.10. ja se pelataan tänä syksynä entistä tiiviimmin. Sporttimeisterit saa jo perinteeksi muodostuneessa katsauksessa vieraakseen C Moren selostajakollegat Tuomas Virkkusen ja Kim Kallströmin, joiden johdolla käydään läpi mm. lohkojen ennakkoasetelmat.

Tennis-spesialistit Arne Six ja Jarkko Nieminen

perjantaina 9.10.202099 min

Sporttimeisterit saa vieraaksi paljon toivotun Eurosportin selostuskaksikon. Heidän kanssaan keskustellaan tietysti tenniksen selostamisesta, suomalaisesta tenniksestä ja mm,. Emil Ruusuvuoren urakehityksestä sekä myös lajin kansainvälisestä huipusta. Kuinka Arne päätyi alunperin tennisselostajaksi ja miten yhteinen "sävel" hänen ja Jarkon välillä löytyi niin nopeasti selostuksissa? Entä ketkä ovat heidän kaikkien aikojen suosikkipelaajansa? Näihin ja lukuisiin muihin kysymyksiin saadaan vastauksia jaksossa.

Liigaennakko 3, feat. Jani Alkio, Sebastian Waheeb ja Nuutti Vihtilä

perjantaina 25.9.2020107 min

Sporttimeisterit ennakoi tässä jaksossa vielä Liigan kuuden kärkipään joukkueen asetelmat. Mikä jengi on mestarisuosikki? Asiantuntijavieraina C Moren selostajat Jani Alkio ja Sebastian Waheeb. Lisäksi jakson alussa puhutaan käynnissä olevista NHL-finaaleista, joita kommentoimassa Viasatin selostaja Nuutti Vihtilä.

Liigaennakko 2 ja SHL käyntiin

perjantaina 18.9.202093 min

Tällä kertaa Sporttimeisterit käsittelee peräti viiden Liiga-joukkueen ennakkoasetelmat. Puhelimitse vieraana on Radio Cityn TPS-selostaja Markku Silvennoinen. Lisäksi ennakoidaan Ruotsin jo 19.9. alkavaa SHL-kautta käymällä läpi seitsemän kärkipäähän ennustetun joukkueen lähtökohdat.

Liigaennakko 1 ja Suuria uutisia!

perjantaina 11.9.202096 min

Sporttimeisterit ennakoi tulevaa jääkiekon Liiga-kautta tässä jaksossa neljän joukkueen verran. Mitkä jengit pääsevät ensimmäisenä käsittelyyn? Puhelimitse oman panoksensa antaa Telian ja C Moren selostaja Juho Kokko. Laaksonen niputtaa napakasti Ruotsin SHL:n osalta 7 joukkueen lähtöasetelmat. Lisäksi luvassa on mielenkiintoisia uutisia ja Sorjosella yksi todellinen skuuppi. Mistä on kysymys?

Vesa Rantanen ja Teemu Niikko: Urheilumedian ABC

perjantaina 28.8.202090 min

Sporttimeisterit saa vieraakseen kaksi kokenutta ja tunnettua urheilutoimittajaa. Urheilulehden ja Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimiehen Vesa Rantasen sekä MTV Urheilun toimituspäällikön Teemu Niikon johdolla ruoditaan perinpohjaisesti urheilumedian kuvioita. Miksi tietyt lajit saavat paljon näkyvyyttä mediassa ja toiset eivät? Millä perusteilla kaupallisessa mediassa valitaan mistä uutisoidaan? Onko esimerkiksi e-urheilun paikka perinteisten urheilu-uutisten joukossa? Luvassa mielenkiintoista debattia näistä aiheista.

Liigalle uusittu tv-tiimi, mutta missä on Sorjonen?

perjantaina 21.8.202084 min

Sporttimeisterit on täällä taas! Teppo Laaksonen ja Julius Sorjonen johdattelevat teidät jo kuudennelle tuotantokaudelle mielenkiintoisten ja monipuolisten urheiluaiheiden pariin. Kauden avausjaksossa puhututtavat mm. Meistereiden työkuviot, Liigan uusittu tv-tiimi, uusi turnaus- ja peliformaatti 3 vs 3 Super Series sekä jääkiekkomaailman koronatilanne. Lisäksi Tuomas Virkkunen ennakoi tulevia UEL- ja UCL-finaaleita sekä kertoo mm. mielipiteensä 1-osaisista ottelupareista. Jakson lopuksi kuulemme myös, mitä kaikkea on tällä tuotantokaudella luvassa.

Antero Mertaranta, sinivalkoinen ääni

perjantaina 29.5.202090 min

Viidennen tuotantokauden päätösjaksossa Sporttimeisterit saa vieraaksi kaikkien tunteman selostajan. Antero Mertaranta aloitti uransa jo 80-luvulla, koko kansan Anza hänestä tuli kun Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden ensi kertaa 1995. Millainen miehen urapolku on ollut ja millaista on olla yksi tunnetuimmista suomalaisista jo yli 25 vuoden ajan? Mertaranta muistetaan parhaiten Leijona-selostuksista, mutta vuosien varrelle on mahtunut paljon muutakin mielenkiintoista.

Stadi vs Lande feat. Petopodi

perjantaina 22.5.202071 min

Sporttimeisterit haastoi Petopodi-podcastin Antti Meriläisen ja Harri Niskalan kovaan, mutta hauskaan tietokilpailuun. Etelän ja Pohjoisen podcastit taistelevat kiekkotietämyksestä, kumpi vie pidemmän korren?

Matti Kyllönen, legendaarinen F1-ääni

perjantaina 15.5.202079 min

Sporttimeisterit saa vieraakseen legendaarisen formulaselostajan Matti Kyllösen. Matin kanssa muistellaan miehen selostusuran mielenkiintoisia vaiheita ja ennen kaikkea suomalaiskuljettajien edesottamuksia.

Suuri kiekkovisa feat. Anssi Mertaranta

perjantaina 8.5.202097 min

Sporttimeisterit kilvoittelevat tällä kertaa kiekkotietämyksestä. Visaisäntänä ja ylituomarina Anssi Mertaranta. Haastamme myös kuulijat mukaan, laske yhteen omat oikeat vastauksesi, ja jaa ne meistereiden ja muiden kuuntelijoiden kesken sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi twitterissä #Sporttimeisterit

Sporttimeisterit Q and A

perjantaina 24.4.2020109 min

Tällä kertaa Sporttimeisterit vastaavat teidän lähettämiinne kysymyksiin ja suorittavat myös muutaman haastetehtävän. Luvassa on paljon mielenkiintoisia ja ennenkuulemattomia tarinoita sekä jopa paljastuksia poikien uran varrelta.

Koronaterapiaa

perjantaina 17.4.2020102 min

Sporttimeisterit kysyi intohimoisilta urheilun seuraajilta heidän tuntemuksiaan ja vinkkejään koronaviruksen aiheuttamaan urheilupuutokseen. Jaksossa pääsevät omista koronakuulumisistaan kertomaan myös mm. Ilveksen jääkiekkoilija Kalle Maalahti, valmentaja ja Telian asiantuntija Ismo Lehkonen sekä urheiluselostaja Velja Engström.

Meisterit nostalgisina

perjantaina 10.4.2020104 min

Sporttimeisterit tekevät tässä jaksossa aikamatkan omiin nostalgisiin urheilumuistoihinsa. Millaisia jälkiä on jättänyt esimerkiksi Leijonien MM-kulta 1995? Lisäksi kuulemme, mitä reittiä miehet ovat päätyneet urheiluselostajiksi sekä nostalgisia selostusnäytteitä.

Selostajalegenda J-P Jalo

perjantaina 3.4.202099 min

Juha-Pekka Jalo on yksi Suomen tunnetuimmista ja pisimmän uran tehneistä tv- ja radioselostajista. Aikanaan hän kuului maamme ensimmäisiin paikallisradioselostajiin, ja sen jälkeen miestä on kuultu jo viidellä vuosikymmenellä eri kanavilla useiden lajien parissa. Sporttimeisterit-henkilökuvassa kuullaan mielenkiintoisia anekdootteja ja yllätyksiäkin J-P:n uran varrelta.

Median renessanssimies Aki Linnanahde

perjantaina 27.3.202062 min

Pitkän ja monipuolisen uran eri medioiden parissa tehnyt Aki Linnanahde saapuu Meistereiden vieraaksi. Akin kanssa Sporttimeisterit käy läpi mm. miehen uraa, urheilumedian kiemuroita sekä tietysti koronaviruksen vaikutuksia urheilumaailmassa.

Koronaspecial: Liigan ja SHLn kaudet pakettiin

perjantaina 20.3.2020121 min

Telian Sebastian Waheeb, Olli Eronen ja puhelimitse Jani Alkio ovat vieraana Sporttimeisterit-jaksossa, jossa paketoidaan korona-viruksen yllättäen keskeyttämä Liiga-kausi. Tuhdin jakson lopussa myös tiivis Ruotsin SHL-kauden perkaus.

F1-kausi 2020

perjantaina 6.3.202053 min

Sporttimeisterit ennakoi alkavaa F1-kautta, mukana C Moren Niki Juusela ja Iltalehden Juuso Taipale. Mitkä tallit ja kuljettajat ovat suosikkeja alkavalla kaudella? Entä millaiset ovat Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen lähtökohdat? Näihin saamme vastauksia jaksossa.

Tuomarin anatomia

tiistaina 25.2.202082 min

Millaista on tuomarina työskentely ja millaisia haasteita siihen liittyy? Näihin sekä kuuntelijakysymyksiin vastaamassa Sporttimeisterit-jaksossa tuomarit Mikko Kaukokari (jääkiekko) ja Antti Munukka (jalkapallo).

C Morella luvassa hieno UCL-kevät

tiistaina 11.2.202087 min

Sporttimeisterit-jaksossa C Moren Tuomas Virkkunen ja Kim Kallström puivat värikkääseen tyyliinsä UEFA Champions Leaguen 18.2. alkavaa kevätkautta. Lisäksi vaihdetaan mielipiteitä VAR-järjestelmästä sekä sivutaan myös UEFA Europa Leaguen pudotuspelejä.

Tapio Suominen, Urheiluhullu

tiistaina 4.2.2020113 min

Suomen suosituimpiin urheilutoimittajiin ja selostajiin kuuluva Tapio Suominen puhuu avoimesti urastaan, elämästään, selostamisesta sekä Urheiluhullu-kirjastaan. Miten mies päätyi urheilutoimittajan uralle ja Yleisradioon? Hienojen, mutta kuormittavien työvuosien jälkeen tuli vakava sairastuminen ja asteittainen toipuminen siitä. Mitä mieltä Suominen on selostajien tasosta tänä päivänä? Kaikkiin näihin saadaan vastauksia Sporttimeisterit-jaksossa.

Media vs Some

tiistaina 28.1.202090 min

Aiheena sosiaalisen median rooli suhteessa perinteiseen mediaan. Some on nopea ja viihdyttävä sekä antaa myös sellaista tietoa, jota ei edes saa muualta, mutta voiko siihen luottaa? Miten esimerkiksi urheilijoiden pitäisi käyttää sosiaalista mediaa? Näistä ja muista asioista ovat Meistereiden kanssa keskustelemassa toimittaja Simo Arkko sekä some-guru Tatu Virtanen.

Tasa-arvon asialla

keskiviikkona 15.1.202068 min

Jalkapalloilija Essi Sainio on vieraana 5. tuotantokauden avausjaksossa, jossa keskustellaan tasa-arvosta Suomalaisessa urheilussa. Millaisia ovat esimerkiksi taloudelliset erot mies- ja naisurheilijoiden välillä? Entä onko median kohtelu ja uutisointi erilaista? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan jaksossa vastauksia.

Suomalainen urheiluvuosi 2019

keskiviikkona 18.12.201984 min

Kauden päätösjaksossa ruoditaan suomalaisen urheiluvuoden 2019 merkittävimmät saavutukset ja puheenaiheet. Sporttimeistereiden kanssa näistä keskustelemassa Ilta-Sanomien urheilutoimittaja Ville Väänänen sekä lähes 400 ottelua jääkiekon SM-Liigassa pelannut ja tällä hetkellä toimittajaksi opiskeleva Ilmari Pitkänen.

Antti Mäkinen ja NHL

keskiviikkona 4.12.201987 min

Sporttimeistereiden vieraana RadioPlayn Kimanttia-podcastistakin tuttu selostaja Antti Mäkinen. Jaksossa käydään kattavasti läpi Mäkisen työuraa jääkiekon ja muiden urheilulajien parissa sekä sivutaan NHL:n ajankohtaisia puheenaiheita.

Suomifutis nosteessa

keskiviikkona 6.11.201960 min

Sporttimeisterit tarjoilee todellisen Suomifutis-spesiaalin. Puhutaan Huuhkajista, juuri päättyneestä Veikkausliiga-kaudesta, Helmareista sekä naisfutiksen tilanteesta ylipäätään. Vieraana MTV Urheilun toimittajana sekä selostajana työskentelevä Feliks Heikkinen.

Maalivahdin anatomia: Juuso Riksman

keskiviikkona 30.10.201962 min

Entinen huippuveskari Juuso Riksman avaa Sporttimeistereille maalivahdin näkökulmaa ja omaa uraansa jääkiekon parissa. Kuulemme mm. Riksmanin uran käännekohdista sekä siitä miten hänestä alun perin tuli juuri maalivahti. Maalivahdin anatomia-erikoisjaksoissa on aiemmin käsitelty jo jalkapalloa Antti Niemen kanssa ja tämä jakso löytyy myös RadioPlaysta.

C Moren Superviikot

tiistaina 22.10.201984 min

C Morella vietetään urheilun Superviikkoja 21.10. - 3.11. Tässä erikoisjaksossa Meisterit tarjoaa läpileikkauksen tarjontaan ja nostaa esiin parhaat palat. Tiukimmin käsittelyssä ovat F1, La Liga, UCL ja SHL, asiantuntijavieraina Tuomas Virkkunen sekä Juuso Taipale.

Maalivahdin anatomia: Antti Niemi

perjantaina 18.10.201953 min

Huuhkajien entinen huippuvahti, nykyinen maalivahtivalmentaja sekä C Moren asiantuntija Antti Niemi avaa Meistereille jalkapallon maalivahtipelin saloja. Mitä huipputasolla pelaaminen vaatii ja millaisten vaiheiden kautta esimerkiksi Antti itse päätyi Valioliigaan asti? Lisäksi luvassa puhetta myös totta kai mm. Huuhkajista.

Uusi mahtava UCL-kausi

maanantaina 16.9.201964 min

C Moren Tuomas Virkkunen ja Kim Kallström ennakoivat Meistereiden vieraina 17.9. alkavaa jalkapallon UEFA Champions League -kautta. Lisäksi hieman puhetta myös Huuhkajien huikeasta menestyksestä.

Liiga-ennakko osa 2

torstaina 12.9.201968 min

Sporttimeistereiden suuren SM-Liigaennakon jälkimmäisessä osassa käsitellään vielä 8 joukkueen asetelmat sekä mm. veikataan piste- ja maalipörssivoittajia. Vieraana jaksossa Sebastian Waheeb Telialta.

Liiga-ennakko osa 1

keskiviikkona 11.9.201941 min

Sporttimeisterit ennakoi jääkiekon SM-Liigakautta peräti kahden tuhdin jakson voimin. Ensimmäisessä osassa Meisterit arvioivat 7 Liiga-seuran lähtökohdat kauteen.

Urheilusyksyn startti

torstaina 22.8.201967 min

Sporttimeistereiden 4. tuotantokausi käynnistyy tuhdilla jaksolla, jossa Meistereita puhuttavat mm. Futiksen eurosarjat ja Teemu Pukki. Lisäksi tarjolla kattava paketti pian alkavaan jääkiekon Champions Hockey Leagueen eli CHL:ään.

Kauden niputus

tiistaina 11.6.201954 min

Sporttimeistereiden 3. tuotantokauden viimeisessä jaksossa laitetaan pakettiin niin Leijonien MM-menestys kuin Meistereiden omakin kausi niin selostus- kuin podcast-rintamalla. Lisäksi käydään läpi mm. kuuntelijoiden lähettämiä toiveita ensi kauden jaksoihin. Uusi Sporttimeisterit-kausi alkaa RadioPlayssa elokuussa.

Sporttimeisterit Special

tiistaina 28.5.201930 min

Tässä erikoisjaksossa Meistereista Teppoa haastattelevat urheilutoimittajaopiskelijat Frans Danakas ja Roope Määttä. Luvassa mielenkiintoista asiaa mm. selostamisesta.

Jääkiekon MM-ennakko

torstaina 9.5.201959 min

Sporttimeistereiden suuri MM-kisaennakko on taas täällä! Laaksonen ja Sorjonen käyvät läpi kaikki 16 joukkuetta ja arvioivat niiden menestysmahdollisuudet. Tunti tiukkaa MM-asiaa, kuuntele ja nauti.

Suuri lajikeskustelu

perjantaina 26.4.201971 min

Eurosportin Julius Vauhkonen ja YLEn Mikko Hannula vierailevat Sporttimeisterit-jaksossa, jossa puhutaan eri lajeista, niiden asemasta ja selostamisesta. Käsittelyssä myös mm. urheilumedia ja Olympialaiset. Erittäin mielenkiintoinen juttutuokio kaikille urheilun ystäville!

Liiga ja SHL -finaaliennakko

torstaina 18.4.201945 min

Meistereissa ennakoidaan tällä kertaa jääkiekon SM-Liigan sekä Ruotsin SHL:n finaaleita. Ketkä menevät pisimmälle tänä keväänä? Lisäksi luvassa mm. keskustelua Naisleijonien tiimoilta.

Huuhkajien EM-karsinnat

torstaina 21.3.201946 min

Viasatin Ville Kuusinen on vieraana kun Meisterit puntaroivat Huuhkajien mahdollisuuksia 23.3. alkavissa EM-karsinnoissa. Jakson loppupuolella mukaan liittyy myös puhelimen välityksellä Huuhkajien apuvalmentaja Mika Nurmela.

F1-kausiennakko

keskiviikkona 6.3.201974 min

Niki Juusela, Tomi Tuominen ja Juuso Taipale tähdittävät Sporttimeistereiden suurta F1-ennakkoa. Jaksossa käydään läpi kaikki tallit ja kuljettajat sekä kuullaan muun muassa herrojen veikkaukset kauden menestyjistä.

Koris-spesiaali

maanantaina 18.2.201939 min

Sporttimeistereiden vieraana KTP:n Michael Pounds ja aiheena mm. Susijengin MM-karsinnat, Korisliiga sekä NBA. Mielenkiintoinen paketti kaikille koripallon ystäville.

UCL Pudotuspeliennakko

maanantaina 11.2.201965 min

C Moren Tuomas Virkkunen ja Kim Kallström liittyvät taas Meistereitten seuraan ennätystuhdissa jaksossa. Aiheena UEFA Champions Leaguen pudotuspelit, käydään mm. läpi kaikki ensimmäisen playoff-kierroksen otteluparit. Juttu lentää Helsingin ja Tampereen välillä toisinaan hieman levottomastikin eli luvassa erittäin viihdyttävä ja informatiivinen paketti kaikille futiksen ystäville.

Meistereiden suosikkiselostajat

maanantaina 28.1.201933 min

Sporttimeisterit Laaksonen ja Sorjonen esittelevät tässä jaksossa omat suosikkiselostajansa perusteluiden kera. Ketkä pääsivät mukaan Meistereiden top 5 -listalle? Se selviää vain kuuntelemalla.

Suuri salibandyjakso

maanantaina 21.1.201954 min

Sporttimeisterit palaa tauolta uusin kolmannen tuotantokauden jaksoin. Tällä kertaa puhutaan salibandysta SPV:n Joni-Arttu Siepin ja Classicin Jussi Pihan kanssa. Millaista on pelaajien arki Salibandyliigassa, ja millaisia haasteita siihen liittyy? Tähän ja moniin muihin kysymyksiin saamme vastauksia.

Keskustelua E-Sportsista

maanantaina 10.12.201843 min

Aiheena kilpapelaaminen eli e-urheilu, asiantuntijavieraana Arttu Hämäläinen. Mistä e-sportsissa on kysymys, mitä pelaaminen ammattilaistasolla vaatii ja onko kovasti suosiotaan koko ajan kasvattavassa pelaamisessa myös haittapuolia? Sporttimeisterit tarjoaa vastauksia näihin kysymyksiin.

Liigaselostajan työ

torstaina 29.11.201850 min

Millaista on työskennellä selostajana Jääkiekon SM-Liigan parissa? Aiheesta keskustelemassa Juho Kokko Telialta sekä Meisterit Sorjonen ja Laaksonen.

Liigan välitilinpäätös

maanantaina 12.11.201856 min

Telian Jani Alkio ja Juho Kokko ovat vieraana Sporttimeistereiden jaksossa, jossa käydään läpi jääkiekon SM-Liigan alkukautta. Vajaa tunti tiukkaa keskustelua!

Around the World

maanantaina 29.10.201850 min

Sporttimeisterit matkustaa tässä jaksossa jääkiekon perässä ympäri maailmaa. Käsittelyssä ovat kansainväliset huippusarjat KHL, NHL, SHL, NLA, DEL, EBEL ja Extraliga. Millaisia ovat sarjojen voimasuhteet ja ominaispiirteet? Turvavyöt kiinni ja eikun menoksi!

Urheiluselostajien koulutus

keskiviikkona 10.10.201835 min

Tällä kertaa Sporttimeisterit keskustelevat urheiluselostajien koulutuksesta. Mistä sitä on Suomessa mahdollista hankkia, ja minkä tasoista se on? Meistereiden selvityksessä selvisi myös paljon epäkohtia nykytilanteesta. Ehdoton kuuntelusuositus alasta kiinnostuneille nuorille!

UCL Erikoisjakso

maanantaina 17.9.201854 min

C Moren futistiimiläiset Tuomas Virkkunen ja Kim Kallström ovat vieraana Sporttimeistereiden erikoisjaksossa, jossa pureudutaan pian alkavaan jalkapallon UEFA Champions League -kauteen. Paketissa tiukkaa asiaa kaikille futiksen ystäville.

Suuri Liigaennakko osa 2

keskiviikkona 5.9.201834 min

Sporttimeistereiden suuri SM-Liigaennakko jatkuu. Toisessa osassa käsitellään joukkueet, joiden arvioimme päätyvän sijoille 6-15. Mitkä jengit menevät pudotuspeleihin ja mitkä eivät? Ennakon ensimmäinen osa, jossa puhumme kärkijoukkueista löytyy myös RadioPlaysta.

Suuri Liigaennakko osa 1

keskiviikkona 22.8.201843 min

Sporttimeistereiden toinen tuotantokausi käynnistyy kaksiosaisella Jääkiekon SM-Liigan ennakkopaketilla. Ensimmäisessä osassa käydään läpi sarjan kuumin kärki, mitkä joukkueet tulevat tiukimmin taistelemaan mestaruudesta alkavalla kaudella?

Ensimmäisen tuotantokauden parhaat

keskiviikkona 1.8.201835 min

Tässä jaksossa kuulemme koosteena vielä parhaita paloja Meistereiden ensimmäisen kauden varrelta. Mukana on mm. jääkiekko- ja futiskeskusteluita, selostustribuutteja sekä klassisia urheilumuistoja. Sarjan toinen tuotantokausi käynnistyy Radioplayssa elokuun lopulla.

Selostajien saama palaute

tiistaina 3.7.201830 min

Tällä kertaa Sporttimeistereissa puhutaan mm. urheiluselostajien saamasta palautteesta. Mihin asioihin katsojat ja kuuntelijat kiinnittävät selostuksissa huomiota ja kuinka palautteeseen on hyvä reagoida? Millaista on hyvä ja rakentava palaute? Lisäksi kuulemme selostustribuutin maestro Tuomas Virkkuselle.

MM Futiksen erikoisjakso

maanantaina 18.6.201844 min

Sporttimeistereiden erikoisjaksossa keskustellaan Jalkapallon MM-kisoista ja vieraana jatkaa YLEn pääselostajana kisoissa toimiva Matti Härkönen. Millä tavalla selostaja valmistautuu kisoihin? Mitkä aiheet ovat puhuttaneet eniten turnauksen alla? Mitkä joukkueet selviävät alkulohkoista jatkoon? Kaikki tämä selviää jaksossa.

Matti Härkönen & Suomifutis

torstaina 7.6.201828 min

Sporttimeistereiden vieraaksi saapuu tuttu jalkapalloääni ja kohta YLEn MM-kisalähetysten pääselostajanakin hääräävä Matti Härkönen. Yhdessä vieraan kanssa Meisterit tarjoavat mielenkiintoista kuunneltavaa kaikille jalkapallon ystäville. Millainen on esimerkiksi Suomifutiksen kokonaistila tällä hetkellä?

Jääkiekon MM -yhteenveto & lajien vastakkainasettelu

keskiviikkona 23.5.201833 min

Sporttimeisterit palaa eetteriin pienen kisatauon jälkeen. MM-selostustehtävissäkin ahkeroineet Laaksonen ja Sorjonen laittavat vielä kisat nippuun: Ketkä onnistuivat ja ketkä eivät? Lisäksi puhutaan muun muassa eri lajien, etenkin jääkiekon ja jalkapallon ikuisesta vastakkainasettelusta. Onko olemassa vain joko futis- tai lätkäihmisiä?

Jääkiekon MM-kisojen erikoisjakso

torstaina 3.5.201849 min

Sporttimeisterit tarjoaa Suomen kattavimman jääkiekon MM-kisoja käsittelevän podcastin. Erikoispitkässä jaksossa kisojen tv-selostajinakin toimivat Laaksonen ja Sorjonen käyvät läpi mm. kaikki kisajoukkueet ja niiden lähtökohdat turnaukseen.

Nostalgiset urheilumuistot

maanantaina 16.4.201830 min

Sporttimeistereiden toisessa jaksossa ollaan Meistereiden nostalgisten urheilumuistojen kimpussa. Mitkä lajit, tapahtumat ja selostukset ovat parhaiten jääneet Laaksosen ja Sorjosen mieleen lapsuudesta? Lisäksi kuulemme mm. selostustribuutin Matti Kyllöselle. Tätä et halua missata!

Suomi vs Ruotsi

torstaina 5.4.201832 min

Sporttimeistereiden ensimmäisessä jaksossa puhutaan suomalaisesta ja ruotsalaisesta jääkiekosta. Mitä eroja maiden sarjojen ja pelityylien välillä on? Kuinka esimerkiksi Liigan ja Mestiksen tasoa olisi mahdollista nostaa? Mitä voimme oppia naapureilta? Näihin kysymyksiin Sporttimeisterit tarjoaa vastauksia.