Stadi Cup -podcast

Stadi Cup -podcast

Podplay | Stadi Cup

Stadi Cup -podcastissa pääosassa on tyttö- ja naisjalkapallo. Vuodesta 1985 Stadi Cup -turnaus on järjestetty edistämään tyttöjen ja naisten jalkapallokulttuuria. Nyt on aika päästää ääneen ne, jotka ovat edistäneet tätä kulttuuria omalla panoksellansa. Podcastia luotsaa Stadi Cupin toiminnanjohtaja Sami Löf. Luvassa on rehellistä puhetta ja mielenkiintoisia tarinoita jaksoittain vaihtuvien vieraiden kanssa. Teemoina on jalkapalloilijan terveys, valmennus, tasa-arvo ja miten jalkapallosta voi ylipäätänsä tehdä itsellensä ammatin.

Jaksot

Heidi Pihlaja – Historiallisen kauden kynnyksellä

maanantaina 8.6.202039 min

Suomen palloliiton Naisten jalkapallon kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo kuulumiset kauden kynnyksellä. 13.6. starttaa historian ensimmäinen Subway Kansallisen liigan kausi. Miksi ja miten päädyttiin Kansallisen liigan nimeen? Pihlaja kertoo Stadi Cup -podcastissa myös, mitä kehityspäällikkö ylipäätänsä tekee.

Minna Marlo – Freestyle-jalkapallon pioneeri

maanantaina 8.6.202029 min

Freestyle-jalkapallon Suomen tunnetuimpiin henkilöihin kuuluva Minna Marlo kertoo Stadi Cup -podcastissa Freestyle-jalkapallon salat. Jalkapallon pääsarjassa FC Hongan riveissäkin pelannut Marlo toimii Suomen Freestyle-jalkapallon kattojärjestön Freestyle Finlandin nuorisopäällikkönä. Onko Freestyle-jalkapallosta hyötyä jalkapallokentillä? Onko jalkapallon pelaamisesta hyötyä Freestyle-kisoissa?

Tinja-Riikka Korpela – ”Oli minun pelastus, että pelasin myös kentällä”

sunnuntaina 7.6.202038 min

Stadi Cup -podcastin vieraana on Suomen A-maajoukkueen Helmareiden kiistaton ykkösmaalivahti Tinja-Riikka Korpela. Evertonin ykkösmaalivahtina tällä kaudella 2019-2020 torjunut Korpela kertoo, miten hänestä tuli ammattijalkapalloilija. Korpela on pelannut urallansa mm. FC Bayern Munchenissa, ja hänet listattiin vuonna 2017 maailman viidenneksi parhaaksi maalivahdiksi. Korpela paljastaa myös, ketä hän pitää kautta aikojen parhaimpana suomalaisena maalivahtina.

Jussi Vatanen – ”Valmentajan titteli on kohdallani ylimitoitettu”

lauantaina 6.6.202033 min

HPS:n 08-09 jalkapallojoukkueen apuvalmentaja Jussi Vatanen on suurelle yleisölle tuttu näyttelijänä. Vatanen on näytellyt mm. Tuntematon Sotilas, Napapiirin Sankarit ja Kulman Pojat -elokuvissa. Televisiossa hänet on voinut nähdä sarjoissa kuten Pelipäivä, Downshiftaajat, Kimmo ja Putous. Studiossa puhutaan jalkapallokulttuurista Suomessa ja maailmalla. Vatanen kertoo oman näkemyksensä siitä, voisiko hän edustaa Suomen A-maajoukkuetta Huuhkajia näyttelemisen sijaan, jos aikoinaan olisi panostanut enemmän jalkapalloon? Minkälainen valmentaja hän omasta mielestään on?

Elina Myllymäki – ”Urheilu ja työ pystyy kulkemaan käsi kädessä”

lauantaina 6.6.202022 min

HJK:n pelaaja ja Urheilu Mehiläisen fysioterapeutti Elina Myllymäki kertoo, miten pystyy yhdistämään huippu-urheilun ja työssäkäynnin. Myllymäki valittiin vuonna 2014 vuoden futsal-pelaajaksi, mutta lopulta hän päätti panostaa enemmän jalkapalloon. Mitä etuja urheilun ja työn yhdistelmä tuo?

Marianne Miettinen: Välillä meidät häädettiin kentältä. Tytöt ei täällä treenaa

perjantaina 5.6.202054 min

Stadi Cup -podcastissa on vieraana Ylen jalkapallostudioista tuttu asiantuntija ja PlayOff: haluatko jalkapallotähdeksi -televisiosarjan valmentajana toiminut Suomen Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen. Studiossa Miettinen ja Sami Löf pohtivat mm. kilpailun ja hauskuuden vastakkainasettelua. Miten Miettiseen suhtauduttiin valmentajauran alussa? Mitä muistoja Miettisellä on historian ensimmäisestä Stadi Cupista?

Minna Meriluoto – Onko Stadi Cupille vielä oma paikkansa 2000-luvulla?

perjantaina 5.6.202027 min

Jaksossa Stadi Cupin toiminnanjohtajat Minna Meriluoto ja Sami Löf keskustelevat Stadi Cupista, mentaalivalmennuksesta ja käyvät läpi Meriluodon 2018 päättynyttä uraa. Pelaajauransa aikana hän edusti naisten A-maajoukkuetta Helmareita 64 kertaa, muodostaen yhdessä Tinja-Riikka Korpelan kanssa yhden Euroopan kovimmista maalivahtikaksikoista. Miten Meriluoto suhtautui urallansa maajoukkueen kilpailutilanteeseen hänen ja Korpelan välillä?

Essi Sainio – ”Minussa on paljon muutakin kuin pelkkä tarinani”

torstaina 4.6.202037 min

Ensimmäisenä suomalaisena naisten bundesliigan voittanut Essi Sainio on Stadi Cup -podcastissa Sami Löfin vieraana. Anoreksian ja masennuksen kanssa kamppaillut Sainio kertoo tarinansa haasteita ja huippuhetkiä myöden. Miten Sainio reagoi, kun hän sai ADHD-diagnoosin? Voiko ADHD olla voimavarana? Miten historiallinen siirto Saksan Bundesliigan 1. FFC Turbine Potsdamiin tapahtui?

Pippa Laukka – Mitä on kokonaisvaltainen hyvinvointi?

torstaina 4.6.202045 min

Urheilulääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka on monille suomalaisille tuttu Olet mitä syöt -televisiosarjasta. Laukka on työskennellyt vuodesta 2010 naisten A-maajoukkueen Helmareiden lääkärinä. Tässä Stadi Cup -podcastin jaksossa hän avaa arkeansa Helmareiden matkassa ja puhuu kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Laukka kertoo myös mielipiteensä älykelloista ja sosiaalisesta mediasta. Pippa Laukan kanssa studiossa on Stadi Cupin toiminnanjohtaja Sami Löf.