Tanssitaanko?

Tanssitaanko?

Podplay

Tanssitaanko? -podcastissa pyörähdellään tanssilavakulttuurin ytimessä. Joonas Hepolan ja Suvi Hiltusen vieraaksi saapuu vaihtuvin tanssiaskelin mielenkiintoisia vieraita. Mitä on tämän päivän iskelmämusiikki? Millainen on iskelmämusiikin ja tanssilavakulttuurin nykytila ja tulevaisuus? Kuuntele, mitä alan tunnetut ammattilaiset kertovat!

Jaksot

Yhdessä mennään eteenpäin positiivisella asenteella

perjantaina 10.4.202063 min

Suvin ja Joonaksen vieraina ovat Taikakuu-bändin Juha ja Emppu. Nämä pitkän linjan muusikot saavat todellakin hymyn huulille! Taikakuun pojat pohtivat tanssimusiikkityötään kahdenkymmenen vuoden ja tuhansien keikkojen kokemuksella. Jakso on äänitetty helmikuussa, eikä näiden armottomien lätkäfanien kanssa voida olla puhumatta myöskään jääkiekosta, joka on poikien mukaan yksi kuumimmista puheenaiheista myös Taikakuun keikkabussissa. Tomi Markkola esittää pojille tärkeän kysymyksen, ja Tänssitärpissä Suvi, Matleena ja Joonas esittelevät yhdessä tulistakin tulisemman tangon. Kuuntele, mitä mieltä Taikakuun pojat ovat tanssilavakulttuurin nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Tomi Markkola: ”Huoli tanssilavakulttuurin tulevaisuudesta on suuri.”

perjantaina 27.3.202065 min

Tanssitaanko-podcastissa vieraana on Tomi Markkola. Tomi on ollut tangokuninkuuden jälkeen yksi Suomen suosituimmista miesartisteista. Yli 20 vuotta keikkatyötä tehneenä ja Riihimäellä suositun tanssipaikan lavaisäntänäkin toimineena, hänellä on painavaa sanottavaa alan tämänhetkisestä tilanteesta ja suuri huoli tanssilavakulttuurin tulevaisuudesta. Tomi toivoisi tasapuolisuutta ja yhteistyötä alan toimijoiden kesken. ”Tämä puhuttaa kollegojen kesken paljon, huoli on yhteinen ja suuri. Kaikkien toimijoiden pitäisi nyt istua alas ja miettiä yhdessä erilaisia vaihtoehtoja, millä saataisiin tämä meidän mahtava tanssilavakulttuurimme pidettyä yllä. Yhteistyötä pitäisi tehdä nyt, kun siihen vielä ehditään, eikä kilpailla keskenään. Yhteistyössä on voimaa.”

Tommi Soidinmäki: "En ymmärrä, miksi alan asioista vaietaan."

perjantaina 13.3.202079 min

Tanssitaanko-podcastissa Suvin ja Joonaksen vieraana on Tommi Soidinmäki. Tämä sympaattinen, suorapuheinen ja määrätietoinen tangokuningas ei ole epäröinyt tehdä muutoksia uransa suhteen ja tekeekin monipuolisesti työtä musiikin parissa. Eikä hän epäröi puhua asioista avoimesti ja suoraan! Niin hän tekee nytkin ja kehottaa myös kollegojaan tekemään niin: ”Nyt on aika puhua, sillä ilman avointa ja julkista keskustelua, ei tapahdu muutosta”.

Pekkaniskan Pojat -yhtyeen solisti: ”Musiikki radioissa on yksipuolista.”

perjantaina 28.2.202054 min

Tanssitaanko?-podcastin vieraana Pekkaniskan Pojat -yhtyeen alkuperäisjäsen, solisti Matti Sakari Niska. Vuonna 2002 perustettu orkesteri tulee syksyllä täysi-ikäiseksi, kun se täyttää 18 vuotta. Kuuntele, mitä Matti pohtii iskelmämusiikin ja tanssilavakulttuurin nykytilasta ja tulevaisuudesta. Uutuutena kolmikko viheltää toisilleen tunnettuja iskelmäkappaleita, tunnistatko, mistä lauluista on kysymys?

Ässä jo vuodesta 1978

perjantaina 14.2.202070 min

Tanssitaanko?-podcastissa Joonaksen ja Suvin vieraana on oululaisen Ässät-yhtyeen solisti ja rumpali Lare Siltala. Siltala on yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen ja taituroinut yhtyeessä jo vuodesta 1978. Laren kanssa pohditaan iskelmämusiikin sekä tanssilavakulttuurin nykytilaa ja tulevaisuutta. Tanssitärppi-osiossa Matleena Haapalainen, Tanssikoulu Matleenasta kertoo tanssilajista foksi.

Kyösti on ylpeä Varjokuvastaan

perjantaina 31.1.202058 min

Tanssitaanko?-jaksossa vieraana on tuhansien keikkojen mies ja iskelmämusiikin monitaituri, tangokuningas Kyösti Mäkimattila. Kuka nostaisi kissan hännän pöydälle, jos ei kissa itse? Luvassa suoraan puhetta, kun Kyösti pohtii avoimesti iskelmämusiikin ja tanssilavakulttuurin nykytilaa ja tulevaisuutta.

Tangokuningas ei luovu leijonanharjastaan

perjantaina 17.1.202059 min

Tanssitaanko? -podcastin vieraana tangokuningas Teemu Roivainen. Pohjoisen poika hurmaa yleisönsä viimeiseen asti hiotulla ohjelmistolla sekä ulkoisella olemuksellaan. Miten Roivaisesta tuli tangokuningas? Entä mitä hän pohtii iskelmämusiikin ja tanssilavakulttuurin nykytilasta ja tulevaisuudesta?