Tiedetrippi

Tiedetrippi

Yle Areena

Tiedetrippi on tiedettä ja tarinoita, joita et ole ennen kuullut.

Yle Kioskin tiedetoimittaja Henry Tikkanen kaivaa esiin tieteen unohdetut sankarit, omituiset kuolemat ja uskomattomat sattumukset.

Kuka oli ensimmäisen kuulennon kolmas astronautti? Keitä olivat chimut, jotka tekivät brutaalin lasten massauhrauksen? Miten valeuutiset saivat alkunsa?

Tiedetrippi tutkii dramaattisia tapahtumia tunnettujen asioiden taustalla ja yhdistää uudella tavalla kuunnelmaa ja tiedejournalismia.

Uusi jakso tiistaisin.

Jaksot

Paholaisydin - Lohikäärmeen hännän kutittelu ruuvimeisselillä ei ole hyvä idea

eilen27 min

Yhdysvallat tuhosi Hiroshiman ja Nagasakin atomipommeilla elokuussa 1945. Japani antautui ja Yhdysvallat lopetti pommitukset. Tuomiopäivän aseiden kehitystä jatkettiin salaisessa paikassa, jossa tutkijat lumoutuivat maailman vaarallisimmasta esineestä - kohtalokkain seurauksin.

Unohdettu astronautti - Neil Armstrong ja Buzz Aldrin kävivät Kuussa, mutta kuka antoi kyydin?

tiistaina 11.2.28 min

Vuonna 1969 The Beatles heitti viimeisen keikkansa, väritelevisio tuli Suomeen ja ihminen kävi ensimmäistä kertaa Kuussa. Hurjalle matkalle valittiin kolme astronauttia, joista muistetaan Neil Armstrong ja Buzz Aldrin. Kuuntele sen kolmannen tarina.

Tiedetrippi on tiedettä ja tarinoita, joita et ole ennen kuullut. Yle Kioskin tiedetoimittaja Henry Tikkanen kaivaa esiin tieteen unohdetut sankarit, omituiset kuolemat ja uskomattomat sattumukset.