Urheiluseurojen Sisäpiirissä

Urheiluseurojen Sisäpiirissä

Podplay

Urheiluseurojen Sisäpiirissä -ohjelma tarjoaa urheilua seuraavalle pääsyn urheilumaailman backstagelle. Erityisesti jääkiekkomaailmaan erikoistuneessa ohjelmassa on viikoittain mielenkiintoisia vieraita, joiden kanssa keskustellaan aiheista, joista ei välttämättä ole puhuttu vielä missään. Juontajina Micke Alho ja Tero Auvinen.

Jaksot

Mestis toimii kasvualustana nuorille mediaosaajille

maanantaina 2.12.201917 min

Mestis tunnustetaan laajalti erinomaisena kasvualustana nuorille jääkiekkoilijoille, mutta harvoin muistetaan mainita, että sarja toimii hyvänä kasvualustana myös mediaosaajille. Esimerkiksi Imatran Ketterän mediatiimissä ikäjakauma on 15-18 vuotta. Tästä aiheesta kanssamme ovatkin keskustelemassa Ketterän mediavastaava Tomi Sillanvuo, selostaja Juho Kokko sekä valokuvaaja Aaro Nuoramo.

Jääkiekkovedonlyönti ja Veikkauksen rooli jääkiekossa

maanantaina 25.11.201917 min

Mediassa on paljon keskusteltu Veikkauksen roolista ja esitetty sen roolin pienentämista sekä vedonlyönnin vapauttamista. Koska asioissa on aina kaksi puolta, niin kutsuimme Veikkauksen kansainvälisten toimintojen johtajan Jari Vähäsen keskustelemaan kanssamme Veikkauksesta ja urheiluvedonlyönnistä.

Epäoikeudenmukaisuus pilaa junioreiden harjoittelumotivaation

maanantaina 18.11.201919 min

Urheiluseurojen Sisäpiirissä -juontaja Tero Auvinen kirjoitti Iltalehteen suostun blogin epäoikeudenmukaisuudesta junioriurheilussa. Tältä pohjalta pyysimme junioreiden vanhemmilta konkreettisia esimerkkejä näistä tapauksista, joita jaksossa on puimassa Opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Hannu Tolonen.

Jääkiekon CHL on vaivihkaa saanut tuulta purjeisiinsa

maanantaina 11.11.201920 min

Jääkiekon CHL:n pudotuspelit käynnistyvät 12.11. ja mukana olleista neljästä suomalaisjoukkueesta vain Tappara jatkaa sarjassa mukana. Millainen sarja CHL on ja miten isoista rahapalkkioista siinä pelataan? Sarjan slovakialaisjoukkueen hyökkääjä Joona Jääskeläinen avaa sitä, kuinka merkittävästä sarjasta on kyse.

Jokereiden mystinen maalivahti Janis Kalnins

maanantaina 4.11.201918 min

Mikä on miehiään lokakuussa KHL:n viikon parhaaksi maalivahdiksi valittu Janis Kalnins? Kuuntele Urheiluseurojen sisäpiirissä -jaksosta mielenkiintoinen henkilökuva latvialaismaalivahdista.

Leijonapolku apuna huippujen tuotannossa

maanantaina 28.10.201921 min

Leijonapolku on 2010-luvulla tuottanut useita huippupelaajia NHL:ään ja Leijonat ovat saavuttaneet menestystä sekä aikuisissa että nuorissa. Mikä mystinen Leijonapolku on, ja millaista siinä on olla mukana? Aiheesta jaksossa ovat keskustelemassa U16 päävalmentaja Mika Marttila sekä U16 pelaaja Otto Hokkanen

Mitä jääkiekkoilijoiden vapaa-ajalla tapahtuu?

maanantaina 14.10.201923 min

Fanit näkevät pelaajat kentällä, mutta harva tietää mitä pelaajien vapaa-aikaan kuuluu. Tässä jaksossa Jesse Joensuu ja Antti Pihlström vievät kuulijat Jokerien pelaajien sisäpiiriin. Lisäksi jaksossa listataan jääkiekkomaailmassa olevia muiden lajien talentteja.

Jääkiekkoluistelun uusimmat trendit

maanantaina 7.10.201918 min

Mikä tekee Kaapo Kakosta niin hyvän luistelijan, ja miten luistelu on muuttunut NHL:ssä viime vuosina? Näihin kysymyksiin ja moneen muuhun saa vastauksen tässä Urheiluseurojen Sisäpiirissä -jaksossa, jossa vieraana on luisteluvalmentaja Lari Joutsenlahti.

Mitä Liigan ensimmäiset kierrokset ovat antaneet?

maanantaina 30.9.201922 min

Liiga on antanut ensivaikutelmansa meille. Kannattaako näitä treffejä jatkaa? Urheiluseurojen sisäpiirissä -ohjelmassa vieraana on Jatkoaika.comin päätoimittaja Antti Pärnänen. Pyöreän pöydän ääressä keskustellaan mm. kuka on tämän kauden Kaapo Kakko, nimekkäiden pelaajien törttöilystä, optimismista Ilvestä ja Puljua kohtaan sekä laitetaan syyskauden veikkaukset pystyyn.

Mestiksen kausiennakko

maanantaina 23.9.201917 min

Kaudella 2018-2019 Jääkiekkoliitto panosti Mestiksen kehittämiseen ja se näkyikin heti sarjan piristymisenä. Miten tätä nostetta tullaan tällä kaudella jatkamaan? Urheiluseurojen sisäpiirissä -podcastissa aiheesta keskustelemassa on Jääkiekkoliitosta Mestiksen johtaja Olli Aro.

Kuinka kehittää maalintekoa ja laukausta

maanantaina 16.9.201923 min

Jääkiekko on maalintekopeli, jossa hyvät maalintekijät nousevat arvoon arvaamattomaan. Kuinka siis tulla paremmaksi maalintekijäksi? Aiheesta ovat keskustelemassa treenikeskus Hockey Basen Head Coach Jami Matilainen sekä Suomen U20 maalivahti Kari Piiroinen, joka pelaa toista kautta Kanadassa.

Liigan kausiennakko

maanantaina 9.9.201922 min

Urheiluseurojen Sisäpiirissä -jaksossa ennakoidaan Suomen mestarijoukkue HPK:n apuvalmentaja Timo "Tumba" Turusen kanssa tulevaa Liiga-kautta ja saadaan samalla sisäpiirin tietoa HPK:n valmistautumisesta mestaruuden puolustamiskauteen.

Jokerien ja KHL:n kausiennakko

maanantaina 2.9.201916 min

Urheiluseurojen Sisäpiirissä -ohjelmassa haastattelussa on Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki, jonka kanssa ennakoidaan tulevaa KHL-kautta ja keskustellaan Jokeri-näkökulmasta tulevasta kaudesta.

Jokerien uusi omistus ja johto

maanantaina 26.8.201916 min

Kesällä saimme lukea Jokerien uusista omistajajärjestelyistä, jotka herättivät mediassa paljon keskustelua. Saimmekin uuden pääomistajan eli Jari Kurrin sekä uuden toimitusjohtajan Eveliina Mikkolan avaamaan Jokerien tulevaisuuden näkymiä.

Liigan ja Leijonien kausikick-off

maanantaina 19.8.201918 min

Kausi 2018-19 oli suomalaisen kiekon menestystarina, joten odotukset uuteen kauteen ovat kovat. Tulevasta kaudesta ovat keskustelemassa Jääkiekkoliitosta Lassi Rönkkönen sekä Liigasta Juha Kuosa, jotka molemmat vastaavat organisaatioidensa myynnistä ja markkinoinnista.

Rullakiekon SM-mitalit ratkotaan kesäkuussa

maanantaina 27.5.201917 min

Rullakiekko on laji, jossa samassa kaukalossa ja joukkueissa pelaavat NHL-, Liiga- kuin harrastepelaajat. Lajista mukana ovat Pahalammen GM Jussi Puuska sekä pelaajat Jimi Palanto ja Waltteri Selimgerei.

Street Hockey valtaa kesällä kaupungit

maanantaina 20.5.201922 min

Vuodesta 2004 on Suomessa pelattu Street Hockey SM-kiertuetta, joka on kasvanut isoksi valtakunnalliseksi tapahtumaksi. Vieraana jaksossa ovat ST hockeyn promoottori Tedy Salutskij sekä Oulun Jokerien pj Kalle Korhonen.

Jääkiekon TV-tuotanto

maanantaina 13.5.201920 min

Jääkiekon TV-tuotannosta ja tuotannon haasteista sekä onnistumista ovat keskustelemassa Telialta Olli-Pekka Takanen sekä Viasatilta Antti Mäkinen.

Jääkiekon MM-kisaennakko

maanantaina 6.5.201922 min

Yksi vuoden kohokohdista on taas käsillä eli jääkiekon MM-kisat. Vieraina Urheiluseurojen sisäpiirissä -jaksossa ovat kisoja ennakoimassa Jatkoaika.comin päätoimittaja Antti Pärnänen sekä erikoishaastattelussa Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

Jokereiden kausiyhteenveto

maanantaina 29.4.201915 min

Jokereiden viimeisestä pelistä on kulunut noin kaksi kuukautta, joten nyt on hyvä aika vetää yhteen päättynyt kausi. Menneestä kaudesta ja tulevaisuudesta keskustelemassa ovat Lauri Marjamäki sekä Viasatin jääkiekkoasiantuntija Antti-Jussi Niemi.

Liigan tulikuumat finaalit

maanantaina 22.4.201917 min

Liigan finaalit käynnistyivät 20.4. Odotettavissa on taas kiihkeää kamppailemista niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Totutusta poiketen tällä kertaa vastakkain eivät ole Kärpät ja Tappara, mutta silti heidän faneiltaan saa hyvää osviittaa finaalitunnelmaan.

Pikkuleijonat MM-kisoissa

maanantaina 15.4.201922 min

Suomi lähtee puolustavana mestarina jääkiekon U18 MM-kisoihin. Kisoja ovat ennakoimassa Urheiluseurojen Sisäpiirissä -jaksossa Nashville Predatorsin kykyjenetsijä Janne Kekäläinen sekä U18 maajoukkueen päävalmentaja Mika Marttila.

Jääkiekkovarusteiden kehitys

maanantaina 8.4.201926 min

Osa jääkiekon nopeutumisesta on seurausta kehittyneistä varusteista. Itse varusteet ovat tulleet entistä kevyemmiksi ja mailat ovat parantuneet kovaa vauhtia. Varusteista ja niiden hankinnasta ovat keskustelemassa Bauerilta Petteri Linnonmaa sekä Hockey Cornerista Jyri Penttilä.

Naisten Jääkiekon MM-kisat Suomessa

maanantaina 1.4.201917 min

Naisten jääkiekon MM-kisat käynnistyvät Espoossa 4.4. Urheiluseurojen Sisäpiirissä -jaksossa kisoista ovat keskustelemassa kisojen pääsihteeri Tuula Puputti sekä puolustaja Minttu Tuominen.

Liigamaalivahdin henkinen kantti

maanantaina 25.3.201925 min

Maalivahti on jääkiekossa pelaaja, jonka virheet näkyvät suoraan tulostaululla. Varsinkin Liigan pienimmillä joukkueilla maalivahdin rooli on ratkaisevan suuri joukkueen menestykseen. Usein pelkkä hyvä peli ei riitä voittoon vaan maalivahdin on pelattava huipputasolla illasta toiseen. Paineensietokyvystä on keskustelemassa huippumaalivahti Frans Tuohimaa sekä RR-kuski Niki Tuuli.

Saksan DEL-liiga dominoi katsojatilastoja

maanantaina 18.3.201926 min

Red Bullin mukaan tulo Saksan DEL-liigaan on vauhdittanut sarjan kovaan kasvuun. Eurooppalaisen jääkiekon kauden 2018-2019 top 5 yleisökeskiarvoissa kolme joukkuetta oli Saksan DEL-liigasta, ja suurimpien joukkueiden pelaajabudjetit ovat KHL-luokkaa. Tässä jaksossa DEL-liigan kasvusta kertovat valmentaja Jari Pasanen sekä maalivahti Antti Ore, joilla molemmilla on vuosien kokemus saksalaisesta jääkiekosta.

Nuoret pelaajat ovat Liigan helmiä

maanantaina 11.3.201926 min

Oman kylän poika, josta on kasvanut tähti, on parasta, mitä seura voi kannattajille menestyksen lisäksi tarjota. Hyppy junioripeleistä aikuisten peleihin ei kuitenkaan ole pikkujuttu. Jaksossa HIFK:n pelaajakoordinaattori Harri Rindell sekä urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertovat, miten HIFK:ssa on systemaattisesti panostettu omien nuorten sisäänajoon. Lisäksi Saipan A:ssa Liigasopimuksella pelaava maalivahti Severi Auvinen kertoo, millaista on hypätä junioreista Liiga-joukkueen treeneihin.

HC Pink rikkoo myyttejä

maanantaina 4.3.201918 min

Harrastekiekkoa on tyypillisesti pidetty miesten juttuna, mutta nyt myös naisille on alkanut löytyä joukkueita. Yksi edelläkävijä naisten harrastekiekossa on ollut espoolainen HC Pink, joka lähti liikkeelle Bluesin äitien harrastuksesta, mutta on jo laajentunut yli 70 naisen yhteisöksi. HC Pinkin tarinaa meille avaavat perustaja Lisa Marja-aho sekä pelaaja Nina Erno-Ustinov.

Jääkiekkoammattilaisuus vaatii uhrauksia koko perheeltä

maanantaina 25.2.201919 min

Aika harvassa ammatissa joutuu yhtä paljon muuttamaan työn perässä kuin ammattilaisurheilussa. Kun seura vaihtuu, niin samalla vaihtuu tyypillisesti myös asuinpaikka. Pelaaja integroituu usein nopeasti uuteen ympäristöön joukkueen kautta, mutta mukana muuttavan puolison tai perheen tilanne ei olekaan aina yhtä helppo. Tätä näkökulmaa saimmekin avaamaan Ketterän Mestis-pelaaja Jesse Juntheikin ja hänen avovaimonsa Iida Aution.

Tanskalaista dynamiittia Jokereissa

maanantaina 18.2.201922 min

Kun puhutaan Tanskasta, niin harvalla ensimmäisenä mieleen tulee jääkiekko. Kuitenkin Jokereissa pelaa tällä hetkellä neljä tanskalaista pelaajaa, jotka kaikki ovat joukkueessa isossa roolissa. Otimmekin heistä kolme eli Oliver Lauridtsenin, Jesper B Jensenin ja Nicklas Jensenin saman pöydän ääreen juttelemaan tanskalaisesta jääkiekosta ja siitä, kuinka he ovat Jokereihin päätyneet.

Liiga ja Liiga-seurat esikuvina

maanantaina 11.2.201920 min

Liiga ja Liiga-seurat ovat kiitettävällä tavalla alkaneet toimia hyvien asioiden puolesta. Viime viikkoina on mm. pelattu otteluita syöpäsairaiden lasten ja nuorten hyväksi ja tehty asioita ilmastonmuutoksen hidastumiseksi. Tässä jaksossa Liigan toimitusjohtaja, Jukurien toimitusjohtaja sekä Jukurien myynti- ja markkinointituottaja kertovat esimerkkejä siitä, miten seurat ovat konkreettisesti luoneet faneja sekä ilmastoa hyödyntäviä hankkeita muun muassa ilmaisten bussikyytien muodossa.

Kuinka kehittyä harrastejääkiekkoilijana

maanantaina 4.2.201919 min

Urheiluseurojen sisäpiirissä -jaksosssa entinen lentopalloilija Mika Laine kertoo, kuinka aloittaa jääkiekkomaalivahdin harrastus kolmekymppisenä ja miten hän on saanut siihen oppia ulkoa. Sen lisäksi entinen huippukiekkoilija Mikko Myllykoski kertoo, mitä harjoitusmahdollisuuksia pelaajille on oppia aikuisena jääkiekon lajitaitoja.

Jääkiekkolijasta huippu-urheilijaksi osa 2

maanantaina 28.1.201925 min

Urheiluseurojen sisäpiirissä -sarjan syksyn kuunnelluin jakso oli Jääkiekkoilijasta huippu-urheilijaksi. Päätimmekin tehdä tälle osalle jatkoa, ja saimme vieraaksi Jokerien fysiikkavalmentaja Hero Malin ja huippuhyökkääjä Kristian Vesalaisen. Jaksossa Hero Mali kertoo, miten huippujääkiekkoilijat treenaavat fysiikkaa ja vastaavasti Kristian Vesalainen kertoo miten SHL, Liiga, AHL, NHL ja KHL eroavat fyysisten vaatimusten osalta, ja miten fysiikkaharjoittelu näissä sarjoissa eroaa toisistaan.

Sarjanousun mukanaan tuomat haasteet

maanantaina 21.1.201922 min

"Kun yhdessä yössä budjetti on nelinkertaistettava, niin luonnollisesti se aiheuttaa seuran toimistolla omat haasteensa", Pekka Hemmilä, Koovee. Kuuntele IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipolan sekä Kooveen toimitusjohtaja Pekka Hemmilän keskustelu siitä, mitä sarjanousu todella tarkoittaa seuran toiminnan ja tekemisen kannalta. Ja kuinka paljon hihoja tulee seurassa kääriä, jotta sarjanousun mukanaan tuoma kustannusten kasvu kyetään taklaamaan.

Liigan rooli kansainvälisessä menestyksessä

maanantaina 14.1.201924 min

Urheiluseurojen Sisäpiirissä -ohjelman haastateltavana tällä kertaa Sami Kapanen ja SM-Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen. "Suomessa on kasvanut useita nuoria hyökkäyssuunnan lahjakkuuksia, jotka SM-Liigassa pelaamimen on opettanut puolustamaan. Suomi voittaa kuitenkin lopulta USA:n ja Kanadan tapaiset jääkiekkomaat puolustamalla", sanoo Sami Kapanen.

Nuoret Leijonat Kanadassa

sunnuntaina 23.12.201811 min

Nuorten MM-turnaus käynnistyy 26.12. Tänä vuonna kisat pelataan Kanadassa, ja Suomella on jälleen jalkeilla todella iskukykyinen joukkue. Pohjois-Amerikasta kuitenkaan ei ole menestystä nuorille Leijonille tullut, joten saimme päävalmentaja Jussi Ahokkaan langan päähän kertomaan, kuinka tämä kirous murretaan.

Jokerit lennossa

maanantaina 17.12.201828 min

Jokereiden alkusyksy käynnistyi mediassa mollivoittoisesti, mutta silti joukkue on suorastaan lentänyt kentällä. Jokerit on koko syksyn pelannut todella hyökkäysvoittoista ja viihdyttävää peliä. Tässä jaksossa Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki avaa valmennuksen näkökulmasta kulunutta syksyä. Marjamäen lisäksi ääneen pääsee Jokerien huollosta vastuussa oleva Esa Maunula, joka kuvaa, millainen Jokerien valtava matkustusrumba on huollon näkökulmasta.

Tuore sopimus linjaa Suomi-kiekon tulevaisuutta

maanantaina 10.12.201819 min

Jääkiekkoliitto ja SM-Liiga allekirjoittivat 24.11. sopimuksen, jolla sinetöidään vuosiksi suomalaisen huippuseurakiekkoilun tulevaisuus. Itse sopimus herätti varsinkin sosiaalisessa mediassa monenlaisia kommentteja. Jotta huhuilta ja vääriltä tulkinnoilta saadaan siivet katkaistua, niin saimme saman pöydän ääreen sopimuksesta keskustelemaan SM-Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltusen sekä Sarjaseurat Ry:n (Mestis) puheenjohtaja Tuomas Haanpään.

Urheiluseura tai valmentaja median silmätikkuna

maanantaina 3.12.201830 min

Onko totta, että toisia urheiluseuroja ja valmentajia kohdellaan mediassa pehmeämmillä silkkihanskoilla kuin toisia? Ja mitä urheiluseuralle tai valmentajalle seuraa, jos ne joutuvat median silmätikuksi? Muun muassa Jokereista ja Lauri Marjamäestä on keskustelemassa kanssamme Sporttimaisterit-sarjan juontaja ja C Moren urheiluselostaja Julius Sorjonen.

Jääkiekkovanhemman vaativa rooli

maanantaina 26.11.201832 min

Jokainen joka jäähalleilla on pyörinyt, on taatusti nähnyt jos jonkinlaisia esimerkkejä erilaisista jääkiekkovanhemmista. Välillä sitä jopa miettii, onko harrastus juniorin vai vanhemman, kun seuraa vanhemman käyttäytymistä kaukalon laidalla. Jääkiekkovanhemmuudesta ohjelmassa ovat keskustelemassa "jääkiekkoäiti" Hanna-Kaisa Vaittinen, juniorivalmentaja Juha Parkkonen sekä juniorivanhemmuudesta kirjan kirjoittanut Kari Helander.

Jokeri-kapteenit kahdessa sukupolvessa

maanantaina 19.11.201827 min

Edes maailmalta on vaikeaa löytää esimerkkejä, jossa isä ja poika olisivat molemmat toimineet samassa jääkiekkojoukkueessa kapteenina. Jokereista kuitenkin tällainen harvinaisuus löytyy, kun Sami Lepistö toimii nyt joukkueen kapteenina. Vastaavasti Samin isä Jussi kipparoi Jokereita 80-luvulla. Kuuntele Lepistöjen mielenkiintoinen tarina tämän viikon Urheiluseurojen Sisäpiirissä -podcastista.

Harrastekiekkoniilot ovat todellisia kiekkosotureita

maanantaina 12.11.201825 min

Kun ammattikiekkoilija vielä kääntää sängyssään kylkeä, niin harrastekiekkoilija sitoo jo luistimia pukuhuoneessa. Jäähallien aamu- ja iltavuorot täyttyvät aikuispelaajista, jotka kiitävät kiekon perässä kuka milläkin tyylillä. Kauniaisissa on vahva harrastekiekkokulttuuri, josta kertoo GrIFK GG:n grand old man Harri Nyberg. Osa harrastekiekkokultturia ovat pelimatkat. Yksi eksoottisimmista pelimatkoista on HC Keravan vuosittainen matka Käkisalmeen, josta kertomassa idean isä Vitali Rabotsev.

Jääkiekon Suomen Cup tuo syksylle jännitettävää

maanantaina 5.11.201823 min

Perjantaina 9.11. jaetaan jääkiekkokauden ensimmäinen pokaali, kun Suomen Cupin finaali pelataan Hartwall Areenalla. Tämän vuoden finaalissa ovat Ketterä Imatralta ja viime kauden Mestiksen mestari Keupa HT. Jaksossa Ketterän puheenjohtaja Mikko Partanen kertoo, miten henkitoreissaan kituuttanut Ketterä on saatu nostettua yhdeksi Mestiksen kruununjalokivistä. Lisäksi Keupan päävalmentaja Niko Härkönen avaa saloja viime kauden mestaruuden taustoista sekä ennakoi tulevaa Suomen Cupin finaalia.

Lätkäkulttuuria Aurinkorannikolla

maanantaina 29.10.201830 min

Espanjan Aurinkorannikolla asuu eri lähteistä riippuen 20 000 - 35 000 suomalaista. Kun aiemmin etelän lämpöön muutettiin viettämään eläkepäiviä, niin nykyisin yhä suurempi osa Espanjassa asuvista suomalaisista on nuoria aikuisia. Aurinkorannikolle on syntynyt Fuengirola Lionsin myötä vahva rullakiekkokulttuuri, niin aikuisille kuin junioreille. Kuuntele, millaista on pelata ja harrastaa kiekkoa Välimeren rannalla.

Yhteistyöseura osana Patrik Laineenkin pelaajapolkua

maanantaina 22.10.201826 min

LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela kertoo LeKin yhteistyöstä Tapparan ja HPK:n kanssa sekä muun muassa siitä, millainen Patrik Laine oli LeKissä, ja missä asioissa hän heillä kehittyi. Toinen Urheiluseurojen Sisäpiirissä -ohjelman vieras on Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja Kai Sointu, joka kertoo heidän ja KHL-seura Jokereiden yhteistyöstä.

Maailmanluokan maalivahtipeli ja KHL:n vaarallisimmat maalintekijät

maanantaina 15.10.201832 min

Urheiluseurojen Sisäpiirissä -ohjelman tässä jaksossa Jokerien maalivahti Ryan Zapolski kertoo, millaista on olla KHL:ssä maalissa sekä omista rutiineistaan ja harjoittelusta. Lisäksi hän kertoo vastustajien ja Jokerien vaarallisimmat maalintekijät. Toinen vieras on Jokerien maalivahtivalmentaja Markus Ketterer, joka kertoo, millaisia maalivahteja Jokereihin pyritään saamaan ja miten juniorimaalivahtivalmennusta tulisi kehittää.

Jääkiekko on lasta varten, eikä lapsi jääkiekkoa varten

maanantaina 8.10.201825 min

"Lapsen ura huippujääkiekkoilijaksi on kuin maalaisi taulua, missä ääriviivat tarkentuvat matkan varrella. Kun alle 10-vuotiaiden piirroksissa kaikkien talot näytävät samalta, niin 16-vuotiaiden piiroksissa on jo selkeät ääriviivat. Samoin käy lapsen jääkiekkoilijan uralla.", Redbull Salzburgin kehitysjohtaja Niklas Hede sanoo. Jakson vieraana on Heden lisäksi myös Jokerit ry:n hallituksen jäsen Juha Kuusla, ja aiheena on juniorijääkiekko.

Jääkiekkoilijasta huippu-urheilijaksi

maanantaina 1.10.201834 min

Jääkiekko on fyysinen laji, jossa pelin sisällä on paljon kaksinkamppailutilanteita. Näitä kaksinkamppailuita voitetaan mm. olemalla nopeampi, vahvempi ja ketterämpi. Näihin asioihin vinkkejä antaa luisteluvalmentaja Lari Joutsenlahti, fitnessammattilanen Ville Isola ja voimisteluvalmentaja Emmi Matala. Urheiluseurojen Sisäpiirissa -sarjaa juontavat Tero Auvinen ja Micke Alho.

Mestiksen rooli Suomi-kiekon strategiassa

maanantaina 24.9.201829 min

Urheiluseurojen Sisäpiirissä -sarjan tässä jaksossa keskitytään Mestikseen. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo Mestiksen roolista Suomi-kiekon strategiassa, ja entinen Mestis-konkari Christian Silfver avaa sarjaa pelaajan näkökulmasta. Haastatteluiden lisäksi jaksossa ennakoidaan tulevaa Mestis-kautta.

Urheiluseurojen brändit

keskiviikkona 12.9.201833 min

Mitkä ovat arvokkaimmat urheiluseurat 2018? Miten urheiluseuroista tehdään kiinnostavia? Urheiluseurojen Sisäpiirissä esittelee kaksi case-esimerkkiä siitä, miten brändi rakennetaan: Helsingin Jokerit KHL-liigasta sekä Philadelphia Flyers NHL:stä. Vieraina Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen ja Philadelphia Flyersin Vice President of Marketing Joe Heller. Osa lähetyksestä on englanninkielinen, sillä mr. Hellerin osuus kuullaan Philadelphiassa asti.

Nuori-Suomi

keskiviikkona 12.9.201827 min

"Nuori-Suomi - Kaikki pelaa" oli aikoinaan paljon parjattu ideologia. Jopa rännikiekot ja suomalaisten heikommat NHL-varausvuodet laitettiin ideologian syyksi. Mikä oli Nuori-Suomen perusidea, tapahtuiko väärinymmärryksiä ja mitä ideologialle kuuluu nyt? Vieraina Urheiluseurojen Sisäpiirissä Nuori-Suomen entinen toimitusjohtaja, Olympiakomitean edellinen pääsihteeri Teemu Japisson ja yli 15 vuoden kokemuksella Jääkiekkoliitossa eri tehtävissä toiminut Jyrki Vähätalo.