Vaakakapinan taukotila

Vaakakapinan taukotila

Yle Areena

Rentouttava ja mindfulness-henkinen Taukotila tarjoaa pohdiskelevan ulottuvuuden elämänmuutokseen. Läskimyytinmurtaja Eve Mantu houkuttelee kuuntelijan kävelylenkille tai viltin alle sohvalle, syventymään Vaakakapinan teemoihin. Tarjolla on hyvää tekevää "päänsisäistä vertaishierontaa".

Jaksot

Tutustu Vaakakapinan podcasteihin! (S)

tiistaina 20.6.20172 min

Ota Vaakakapina luureihin! Elämänmuutoksesi saa vauhtia kehotarinoista ja rentouttavista pohdiskeluhetkistä. Vaakakapinalla on kolme erilaista podcastsarjaa, jotka Eve Mantu esittelee tässä maistiaispalassa.

Opi tunnistamaan nälkäsi ennen kuin se huutaa!

tiistaina 16.5.201717 min

Tunnistatko nälän kun se on vasta kuiskaus? Läskimyytinmurtaja Eve Mantu kuulee kehonsa nälkäviestin vasta kun vatsa huutaa ruokaa. Tästä seuraa jaksamisen heilahtelua ja ahmimista. Podcastaaja Deb Butlerin nälkäasteikko on hyvä työkalu sille, joka haluaa oppia tunnistamaan nälän ja kylläisyyden jo siinä vaiheessa, kun ei vielä ole nääntymässä tai mättöähkyssä.

Mitä on nälkä ja mitä on tunnenälkä?

tiistaina 16.5.201717 min

Kaikki ontto tunne vatsassa ei ole nälkää ja tunteita ei kannata yrittää vaimentaa syömällä. Ne tulevat aina takaisin. Tässä podcastissa Eve Mantu esittelee podcastaaja Deb Butlerin tunnenälkäasteikon, jonka avulla on mahdollista oppia erottamaan tunnenälkä fyysisestä nälästä.

Ahdistaako uusiin elämäntapoihin sitoutuminen? Kokeile kokeilemista!

tiistaina 16.5.201716 min

Liian moni elämänmuutos kompastuu liian isoihin tavoitteisiin. Eve Mantu on lopettanut sitoutumiset ja aloittamiset, sillä mieli on paljon vastaanottavaisempi, kun se saa kokeilla uteliaana uusia asioita. Älä siis aloita liikuntaa, vaan kokeile. Saatat huijata vastustavan mielesi innostumaan.

Oletko unohtanut, mistä kaikesta innostut täysillä?

tiistaina 16.5.201713 min

Otetaan tauko arjen härdellistä ja käsivarren mitta kaikista vaatimuksista ja käännetään ajatukset sisäänpäin. “Elämä alkaa elävästä persoonasta”, kirjoittaa Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorva. Taukotilassa houkutellaan tänään pintaan omia intohimoasioita. Elääkseen ihminen tarvitsee intohimoista tekemistä. Milloin sinä olet viimeksi uppoutunut omiin lempijuttuihisi? Niitä, jotka saavat sinut innostumaan niin, että kaikki muu katoaa ympäriltä?

Luksusta! Pakene kaikkea syvään rentoutushetkeen

tiistaina 16.5.201723 min

Ohjatun rentoutuksen aikana saat vaipua autuuden tilaan, jonka aikana kehopositiiviset ajatukset juurtuvat ja jännityksen tunteet laukeavat. Sinä ansaitset tämän hetken. Tarkoitettu kuunneltavaksi silmät kiinni makuuasennossa. Päänsisäistä vertaishierontaa tarjoaa läskimyytinmurtaja Eve Mantu hunajaisella äänellään. Varoitus: erittäin rentouttava. Ei sovi kuunneltavaksi auton ratissa.

Miten ilkeä sisäinen ääni hiljennetään?

tiistaina 16.5.201719 min

Painon takana on koko eletty elämä. Joskus oman hyvinvoinnin esteenä on oma sisäinen puhe, joka voi olla ankara ja mitätöivä. Eve Mantua piinaa päänsisäinen kyyläävä naapuri, joka valittaa kaikesta. Miten oppia puhumaan itselleen kuin parhaalle ystävälle?

Lopeta laihdutus, aloita elämä

tiistaina 16.5.201715 min

Taukotilassa pohditaan Vaakakapinan ydintä. Kampanjan slogan kuuluu: Lopeta laihdutus, aloita elämä. Mitä tämä tarkoittaa? Läskimyytinmurtaja Eve Mantu on ikilaihduttaja, jonka tarjoaa Taukotilassa rentouttavaa “päänsisäistä vertaishierontaa”, joka saattaa aiheuttaa sitkuttelun vähenemistä.

Millainen on arkesi kokonaiskuormitus?

tiistaina 16.5.201723 min

Mistä elämän keventämisen voisi aloittaa? Ota käsivarren mitan verran tilaa itsesi ja arjen väliin ja pidä tauko. Läskimyytinmurtaja Eve Mantu nostaa Taukotilassa pohdinnan aiheeksi arkisen elämänjuoksun. Hauskakin elämä uuvuttaa, jos kaikkea on liikaa.