Van Elämää

Van Elämää

Podplay

Euroopan teillä, oranssilla pakettiautolla seikkaillut Van Elämää -kolmikko on takaisin tien päällä, ja sen myötä ilmoille kajahtaa podcastin kolmas tuotantokausi. 600 päivää on vierähtänyt tien päällä, Lapin talvisessa erämaassa ja missä lie erikoisoloissa. Nyt matka jatkuu pohjolan yöttömään yöhön. Vuonna 2019 uutisankkuri Aino Huilaja otti loparit, luopui kodistaan ja muutti pakettiautoon miehensä Jerryn ja jääräpäisen Arska-koiransa kanssa. Taakse jäivät vuosien varrella rakennettu oravanpyörä, kiire ja aikataulut. Mitä lähes kaksi vuotta nomadielämää on opettanut? Onko pakettiautoretkikunta löytänyt elämän tarkoituksen? Ovatko he nähneet valon? Hyppää oranssin pakun kyytiin, lähde kiehtovalle roadtripille ja anna maantietarinoiden viedä! Yhteistyössä Autoliitto.

Jaksot

Viimeiset löylyt - Carpe Diem!

keskiviikkona 11.8.202120 min

Pakettiautoretkikunta on päätynyt erämaan keskelle ilman autoa. Eräkämpän löylyjen lämmössä matkaajat käyvät läpi, mitä pakettiautoelämä on heille opettanut. Ja jatkuuko matka vielä? Tämä on Van Elämää 3. kauden viimeinen jakso.

Työ kulkurin tiellä pitää

keskiviikkona 4.8.202121 min

Pakettiautoretkikunnalla on takanaan kiireinen työviikko pohjoisessa. Aino on päätynyt vihjeeksi ristikkoon, mikä saa kaksikon pohtimaan työtä ja identiteettiä. Arska nukkuu, vaikka ulkoa kuuluu ammuskelua.

#Vanlife-unelmaa vai vaivalloista arkea?

keskiviikkona 28.7.202120 min

Pakettiautoretkikunta on viettänyt kolme vuorokautta karanteenissa ylitettyään valtionrajan. Eristyksen aikana kolmikko on ehtinyt miettiä pakuelämän syvintä olemusta. Onko Instagramista tuttu #vanlife pelkkää hehkutettua unelmahöttöä? Onko arki tien päällä sittenkin vain vaivalloista säätämistä?

Pissiminen kielletty

keskiviikkona 21.7.202122 min

Kolmen koplan matka on edennyt Venäjän rajalle asti, missä retkikunta törmää yllättäviin kieltoihin. Rajavyöhykkeen säännöt jännittävät aluksi Ainoa, mutta lopulta syrjäinen rajakylä hurmaa kauneudellaan.

Matkantekoa ovat hidastaneet äkkinäisesti suljettu tie ja kokonaisen kalastajakylän pimentänyt sähkökatko.

Maailman reunalla

keskiviikkona 14.7.202116 min

Pakettiautoretkikunta on edennyt maailman reunalle, Euroopan koillisimpaan kolkkaan, hylättyyn kalastajakylään. Norja on tarjonnut niin paljon nähtävää ja koettavaa, että Aino pelkää elämän lipsahtavan jälleen suorittamisen puolelle. Van elämää -sarjan kolmikko listaa top 3 -kohokohdat tähän mennessä.

Tienpäällinen elämä jatkukoon!

keskiviikkona 7.7.202117 min

Van elämää -sarjan pakettiautoretkikunta on palannut tien päälle, ja Ranssin keula on käännetty kohti pohjoista. Kolmikko on ylittänyt Norjan rajan onnistuneesti, mutta mitä se vaati? Seikkailun jatkuessa Aino pohtii levotonta luonnettaan.

Oodi vapaudelle

keskiviikkona 22.7.202023 min

Van elämää -sarjan pakettiautoretkikunnan matka on kulkenut siihen pisteeseen, että on aika viimeisen jakson. Mitä tienpäällinen matka on kolmen koplalle opettanut ja millaisen valaistumisen tilan retkue on saavuttanut? Lopun edessä Aino liikuttuu kyyneliin ja Jerry lähtee uimaan.

Materiaa ja kylmiä suihkuja

keskiviikkona 8.7.202024 min

Pakettiautoretkikunta on pystyttänyt leirin satumaiselle Senjan saarelle Norjaan. Jerry kohtaa sisäisen alkuihmisensä Segla-vuoren jyrkänteellä. Aino nauttii aamupesuista hyytävän kylmissä vuoristopuroissa. Luonnonvoimat herättävät Van Elämää -sarjan kolmen koplan pohtimaan materialismia.

Villin Pohjolan armoilla

keskiviikkona 24.6.202020 min

Rajat ovat jälleen auki, ja Ranssi on kiitänyt kohti Norjaa, armottoman Jäämeren hyiseen huomaan. Aino ja Jerry ovat hurahtaneet arktiseen magiaan. Arskan sisäinen napakettu odottaa vielä heräämistään.

Lapin kesä

keskiviikkona 10.6.202024 min

Oranssi pakettiauto on kurvaillut halki Itä-Suomen järvimaisemien ja ylittänyt lopulta pohjoisen napapiirin. Retkikunta on pysähtynyt Ainon synnyinseuduille, ja Jerry suunnittelee erakkomatkaa kohti pohjoisen erämaita. Lapin taika saa matkaajat pohtimaan, kuinka pitkään pakettiautoelämää voi ylipäätään jatkaa.

Tien päällä taas

keskiviikkona 27.5.202018 min

Van Elämää -sarjan pakettiautokaravaani etenee nyt Suomen teillä. Matka on edennyt ensiksi kohti oravanpyörän alkujuuria Helsinkiin. Millaisia tuntemuksia paluu entisiin kotimaisemiin herättää Ainossa ja Jerryssä? Ja kuka on Ritva, joka pistää Arskan pään pyörälle?

Pakuvieraissa

keskiviikkona 13.5.202021 min

Kolmen kopla on onnistunut livahtamaan sisään vieraaseen pakettiautoon, jossa asuu Van Elämää -sarjan historian ensimmäinen vieras. Ainon mielen valtaa haave suihkusta. Jerry toppuuttelee suunnitelmia. Mutta mitä on tapahtunut Ranssille?

Moottorisahahurmaaja

keskiviikkona 29.4.202020 min

Van Elämää -sarjan kolmen kopla on käyttänyt karanteeniajan itsensä kehittämiseen. Jerry keskittyy zombien tekoälyyn, ja Aino on aloittanut kirjailijan uran. Arska on entistä kovempi saunoja.

Poika saunoo

keskiviikkona 15.4.202021 min

Oranssi pakettiauto on kiitänyt halki kiinni menneen Euroopan päämääränään Suomi. Miten onnistuu suljettujen valtionrajojen ylittäminen ja ehtiikö pakettiautoretkue viimeiseen Suomeen vievään lauttaan? Aino ja Jerry ovat alkaneet askarrella foliohattuja. Arskalla on uusi harrastus.

Maailmanloppu ja muita haasteita

keskiviikkona 1.4.202017 min

Van Elämää -sarjan kolmen koplan matka ei ole edennyt metriäkään. Poliisihelikopterin ylilennosta on tullut päivittäinen rutiini. Ranskan ulkonaliikkumiskielto saa Ainon ja Jerryn pohtimaan maailmanloppuun valmistautumista ja tukeutumaan jopa parisuhdehaasteeseen. Onko paluu Suomeen näköpiirissä?

Karanteenielämää

keskiviikkona 18.3.202020 min

Van Elämää -sarjan pakettiautoretkikunta on korona-karanteenissa Pyreneiden vuoristossa Ranskassa. Ulkonaliikkumiskielto pitää kolmen koplan visusti aloillaan. Jerry tukeutuu poikkeusoloissa klassikkokirjailijoihin. Aino ilahtuu uudesta naapurista.

Finski journalist, still alive

keskiviikkona 4.3.202030 min

Pakettiautoretkikunta elää karmaisevia kauhunhetkiä La Gomeran saarella, kun Aino putoaa vuorenjyrkänteeltä rotkoon. Jerry löytää pelastavan apukeinon Ranssin takakontista. Kohtalokkaat hetket saavat kolmen koplan pohtimaan syvällisiä.

Rauhaa ja rakkautta

keskiviikkona 19.2.202026 min

Pakettiautoretkikunta on vihdoin saavuttanut La Gomeran saaren ja hurahtanut sen spirituaaliseen hippihurmaan. Ainon mielessä siintää uusia haaveita. Jerry kohtaa Tohtori Outolemmen pimeyden kappelilla. Ja miksi Arska näyttää nykyään Juice Leskiseltä?

Yölinjalla

keskiviikkona 5.2.202019 min

Ihmismassojen hälinää, täyteen ahdettuja rantakahviloita ja coverbändien sulosointuja. Pakettiauton temppuillessa kolmen kopla on jumiutunut Teneriffan rantojen turistirysiin. Meinaako retkikunnan kone keittää helteessä lopullisesti yli?

Shit happens

keskiviikkona 22.1.202028 min

Pakettiautoretkikunnan matka tyssää odottamattomasti valtatienposkeen Lanzarotella. Viime päivien van elämä on muutenkin ollut tahmeaa. Alkaako vastoinkäymisten sarja nakertaa kolmen koplan team spirittiä? Jaksaa, jaksaa!

Sata päivää pakussa

keskiviikkona 8.1.202021 min

Aino laskeskelee, milloin on viimeksi käynyt lämpimässä suihkussa. Jerry opettaa saksalaiselle vieraalle, mitä sanonta “soosissa” tarkoittaa. Arska kuuntelee Youtubesta kanarialinnun laulua. Van Elämää -sarjan pakettiautoretkue seikkailee Lanzaroten tulivuorimaisemissa.

Joulu Kanarialla

keskiviikkona 25.12.201923 min

Pakettiautoretkue seilaa manner-Espanjasta Kanarialle talvimyrskyssä piehtaroivan Atlantin aalloilla. Ainoon iskee merisairaus. Jerry murehtii, miten paku pärjää autokannella. Arska unelmoi joulusta Lanzarotella.

Oi Fuge katso

keskiviikkona 11.12.201922 min

Suuri Suomi-jakso. Aino on soluttautunut Espanjan Aurinkorannikon suomalaisyhteisöön ja hamstrannut Ranssin täyteen tuttuja tuotteita. Jerry pohtii perisuomalaista häpeää. Arska nukkuu sikeämmin kuin koskaan.

Pelkoa ja pimeitä flamingoja

keskiviikkona 27.11.201926 min

Aino on valvonut yön puukko kourassaan. Kun ystävät koti-Suomessa suunnittelevat Rambon katseluiltaa, Jerryyn iskee kammottava FOMO. Arska on vihdoinkin herännyt suorittamaan tehtäväänsä. Pakettiauton kolmen kopla pohtii tienpäällisiä pelkoja. Onneksi espanjalaisen suiston pinkit flamingot piristävät tunnelmaa.

Itku pitkistä kilsoista

keskiviikkona 13.11.201916 min

Pakettiautoretkikunta on saavuttanut Pohjois-Espanjan ja Välimeren, mutta sitä ennen on vuodatettu kyyneleitä Ranskassa sekä ihmetelty, minne Jerryn kaikki kengät katoavat. Aino käy läpi reissukokemuksiaan, muun muassa sääreensä pesiytynyttä lihansyöjäbakteeria. Arska nukkuu jälleen.

Pako oravanpyörästä

keskiviikkona 30.10.201915 min

Van Elämää -sarjan ensimmäisessä jaksossa oranssi pakettiauto on edennyt Saksaan, mutta mitä on jäänyt taakse ja miksi? Aino ihmettelee omaa iltapäivälehtijulkisuuttaan ja paljastaa syitä lopareilleen. Jerry pohtii oravanpyörästä irtautumista. Arskaa ei nykyihmisten ongelmat hetkauta.