Viihdekäyttäjät

Viihdekäyttäjät

Yle Areena

Parhaat popkulttuuripärinat YleX:n Jussi Latvalan ja Katri Norrlinin seurassa! Viihdekäyttäjät analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Jaksot

Ihmeotukset ja Grindelwaldin rikokset: Tuhoaako J. K. Rowling rakastetun Potter-maailman uusilla elokuvilla?

perjantaina 30.11.201856 min

Viihdekäyttäjät pääsevät tänään yhden lempiaiheensa kimppuun, ja siksi luvassa on erikoispitkä jakso: POTTER-MAAILMA <3 Jussi ja Katri ovat molemmat fanittaneet Tylypahkan velhomaailmaa jo kirjoista lähtien, ja he muun muassa paljastavat, mihin Tylypahkan tupaan kuuluvat. Mutta onko Harry Potterin hahmo oikeastaan tylsintä koko Potter-maailmassa?

Aihe on yhä ajankohtainen, koska leffassa pyörii uusi Ihmeotukset: Gridelwaldin rikokset -elokuva, jossa sukelletaan aikaan vuosikymmeniä ennen Potterin seikkailuja. Onko prequel-leffasarjan tekeminen ollut kuitenkaan fiksu veto? Voiko Rowling tehdä saman Potter-maailmalle kuin minkä George Lucas teki Star Warseille omilla esinäytös-elokuvillaan? Lisäksi Jussi ja Katri tekevät merkittävää tutkimustyötä selvittämällä, voiko suomen kieltä puhua brittiaksentilla.

Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Netflixin uusi noitasarja Sabrina: Mitä ajatella teinidraamasta, jonka kivat päähenkilöt ovat saatananpalvojia?

perjantaina 16.11.201846 min

Kannibalismia! Ihmisuhreja! Saatananpalvontaa! Demoneita! Kuolleiden manaamista henkiin!

Kaikkea tätä pitää sisällään Netflixin sarja Sabrina: Pimeällä puolella, joka rajuista teemoistaan huolimatta on aika hulvatonta teinidraamaa. Tämä noitasarja on uusi versio aurinkoisesta ysärikomedia Teininoita Sabrinasta, ja moni asia onkin mennyt uusiksi: nyt miljöö on synkeä, noidat saatananpalvojia ja kauhusta lainattu paljon elementtejä.

Ja koska kauhutunnelmaa piisaa, Viihdekäyttäjät saavat studioon historian ensimmäisen vieraansa! Yle Areenan Outo laakso -podcast käsittelee kauhua, ja podcastin Sofia Tawast saapuu Viihdekäyttäjiin vierailevaksi tähdeksi kertomaan, säikäyttävätkö Sabrinan seikkailut ja millainen kuva Saatanasta itsestään piirtyy tässä teinidraamassa.

Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

House of Cards: Onko Claire Underwood kuin Galadriel, joka päättikin ottaa valtasormuksen vastaan?

perjantaina 9.11.201827 min

Netflixin poliittinen draamasarja House of Cards on nyt saapunut päätökseensä. Sarjassa on seurattu häikäilemättömiä Frank ja Claire Underwoodia, jotka ovat keinoja kaihtamatta kiivenneet vallan rappusilla ylöspäin. Viimeisellä kaudella sarjaa tähdittää vain Robin Wrightin upeasti näyttelemä Claire - toimiiko sarja edelleen?

Jussin mielestä Clairen hahmoa ja koko House of Cardsia kannattaa katsoa vähän kuin Taru sormusten herrasta -fantasiatarinaa: realismilla on aika pieni rooli tässä sarjassa, mutta sehän ei tarkoita sitä, etteikö katsoja viihtyisi, kun poliitikot puukottavat toisiaan selkään! Lisäksi Katri ja Jussi testaavat, keitä he olisivat House of Cardsin maailmassa.

Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Sorjonen: Miksi suomalaisella rikosdraamalla menee yhtäkkiä lujaa maailmallakin?

perjantaina 19.10.201836 min

Illat pimenevät ja lehdet tippuvat puista – on vuoden paras aika puhua rikossarjoista! Viihdekäyttäjät fiilistelevät nyt juuri julkaistua Sorjosen kakkoskautta, joka on ehkä vieläkin rajumpaa menoa kuin sarjan avauskausi. Mutta onko Sorjosessa, Suomen “ensimmäisessä nordic noirissa”, mitään omaperäistä, vai onko kaikki sen ideat jo nähty muualla?

Lisäksi Viihdekäyttäjät Jussi ja Katri pohtivat, mistä johtuu suomalaisten rikosdraamojen kysyntä myös ulkomailla: esimerkiksi Karppi-sarja on myyty maailmanlaajuisesti Netflixiin. Jaksossa tekee paluun myös Viihdekäyttäjien ihan ekasta jaksosta tuttu Siipi-rikosdraama, jossa tällä kertaa samaa rikosta joutuu selvittämään ei vain yksi vaan KAKSI synkeän autistista, Saga Norén -henkistä poliisia!

Jakso sisältää pieniä spoilereita Sorjosen kakkoskaudesta! Isoja juonipaljastauksia ei kuitenkaan tehdä.

Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Riverdale: Superkoukuttava ja superdramaattinen – mutta onko tässä sarjassa mitään järkeä?

perjantaina 5.10.201842 min

Tummanpuhuvan teinidraama Riverdalen kolmas kausi on alkamassa ihan kohta, ja Betty, Veronica, Archie, Jughead ja Cheryl joutuvat taas mysteerien keskelle.

Sarja on ehdottomasti koukuttava, upean näköinen ja dramaattinen. Alussa vaikuttaa myös siltä, että Riverdale haluaa ravistella teinidraamojen stereotypioita. Onko sarja kuitenkin salaa aika konservatiivinen? Entä onko ovatko teinien vanhemmat oikeasti Riverdalen draamakuninkaallisia? Jussi ja Katri jakavat myös Viihdekäyttäjät-palkinnot kategoriassa “Riverdalen dramaattisin hahmo, joka ei ole Cheryl”.

Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Emmy-gaala: Ansaitsiko Game of Thrones parhaan draaman pystin?

perjantaina 21.9.201840 min

Viihdekäyttäjät IS BÄK! Ja kunnon startti tv-syksyyn saadaan Emmy-gaalan avulla, koska Jenkeissä jaettin juuri televisioalan himotuimmat palkinnot. Menivätkö palkinnot oikeaan osoitteeseen? Entä ansaitsiko Game of Thrones parhaan draamasarjan palkinnon? Sarjan tuorein tuotantokausi oli monien mielestä myös sarjan historian huonoin. Luvassa myös suitsutusta Claire Foylle ja Thandie Newtonille <3

Lisäksi Jussi ja Katri puhuvat gaaloista muutenkin: mihin gaaloja tarvitaan, annetaanko niille jopa liikaa painoarvoa? Olisiko fiksumpaa suhtautua gaaloihin ennen kaikkea alan omana mainostilaisuutena? Ja kuinka ollakaan, jaksossa myös kuullaan, ketkä voittavat VIIHDEKÄYTTÄJÄT-GAALAN parhaan mies- ja naispääosan palkinnot!

Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Taru Sormusten Herrasta -erikoisjakso! Miksi Galadriel menee huussiin, kuka on Keskimaan paras pahis?

perjantaina 20.7.201857 min

Viihdekäyttäjät tekevät kesän kunniaksi erikoisjakson! Nyt ei puhuta uutuuksista vaan klassikosta: Taru Sormusten Herrasta -leffatrilogia kuuluu Jussin ja Katrin lemppareihin, mutta miksi molemmat ovat katsoneet nämä elokuvat kymmeniä kertoja? Mikä meni pieleen Hobitti-leffoissa, entä miltä vaikuttaa tuleva LOTR-tv-sarja? Mikä Keskimaan paikka on kaikkein samaistuttavin – ja kuka pahiksista paras aviokumppani? Jaksossa pohditaan, oliko leffantekijöiltä oikea päätös jättää fanitettu kirjahahmo Tom Bombadil pois elokuvista ja toisaalta raivata enemmän actionia harvoille naishahmoille. Pärinäosasto vie Viihdekäyttäjät Lothlórienin haltiametsään, jossa Galadrielille tulee yllättävä vessahätä. Lisäksi Jussi ja Katri imitoivat Keskimaan asukkaita parhaan kykynsä mukaan. Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvalan ja Katri Norrlinin podcast jää kesätauolle, mutta pärinä jatkuu taas syksyllä.

Analyysissa animaatiot: Onko Simpsonit pudonnut kärryiltä, millainen on Matt Groeningin uusi sarja Disenchantment?

perjantaina 6.7.201843 min

Simpsonit-luoja Matt Groeningin uusi animaatio Disenchantment julkaistaan ihan kohta! Toimiiko Springfieldistä tuttu huumori keskiaikaan sijoittuvassa fantasia-animaatiossa? Entä onko Simpsonit pudonnut kehityksen kärryiltä, kun sarja ei ole reagoinut fiksusti Apu-hahmon kritiikkiin? Jussi ja Katri paljastavat jaksossa omat animaatio-lempparinsa – ja ruotivat myös inhokkiaan, Family Guyta! Lisäksi esitellään uusi “hulvaton” animaatiosarja nimeltä Perhe Guy sekä otetaan matsia animaatiosarjatietämyksestä peliohjelmassa, jossa panokset ovat yllättävän kovat. Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Analyysissa Unbreakable Kimmy Schmidt: Naiset tekevät nykyään kiinnostavimmat komediat

torstaina 21.6.201838 min

Voiko seksuaalisesta väkivallasta ja kidnappauksesta tehdä komediaa? Netflixin Unbreakable Kimmy Schmidt -sarja tekee, vaikka hulvattoman sarjan synkät puolet voivat jäädä katsojalta helposti huomaamattakin. Viihdekäyttäjät Jussi ja Katri puhuvat tässä jaksossa naisten tekemästä komediasta! Unbreakable Kimmy Schmidtin tekijöistä löytyy komediatähti Tina Fey, jonka luoma 30 Rock on Jussin lempisarjoja. Katrille tärkeä komedian kulmakivi on Amy Poehlerin tähdittämä Parks & Recreation, ja molemmat Viihdekäyttäjät fanittavat suuresti Veep-sarjaa, jonka pääosassa loistaa Julia Louis-Dreyfus. Miksi juuri naisten tekemä komedia on tuntunut viime vuosina kaikkein parhaalta? Jaksossa laitetaan pärinävaihde päälle laulun muodossa! Sekä Unbreakable Kimmy Schmidtiä että 30 Rockia tähdittää Jane Krakowski, joka ehdottomasti ansaitsee oman laulun – ja sellaisen Viihdekäyttäjät luonnollisesti tekevät. Jaksossa tehdään myös komedienne-testi ja jännitetään, tukehtuuko Katri popcorniin. Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Analyysissa dystopiat: Onko Handmaid’s Talen kakkoskausi yliarvostettua kidutuspornoa?

perjantaina 8.6.201842 min

Nyt puhutaan dystopioista! Nälkäpeli-leffojen jälkeen dystopia-leffat ja -sarjat ovat olleet yleisön lemppareita: Divergent, Black Mirror, Labyrintti, Mr. Robot... Ja myös kriitikot ovat tykänneet, koska naisten aseman romuttaneesta dystopiasta kertova Handmaid’s Tale on kahminut palkintoja ja kehuja. Jussin mielestä sarjan ykköskausi olikin hyvä ja ansaitsi kehut, mutta Katri lähes inhoaa sarjaa. Miksi? Entä onko sarja muuttunut aivan pöljäksi kakkoskaudella, kun ei ole enää Margaret Atwoodin romaania, johon tukeutua? Viihdekäyttäjät Jussi ja Katri saavat jaksossa myös yhteyden dystooppiseen Gilead-TV-kanavaan sekä laativat koskettavat dystopiarunot. Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Analyysissa Star Wars: Solo-leffassa on huikeat näyttelijät, mutta riittääkö se?

perjantaina 25.5.201839 min

Uusi Star Wars -leffa Solo on valtava juttu etenkin Suomessa, koska yhtä tärkeintä roolia eli Chewbaccaa näyttelee suomalainen Joonas Suotamo. Leffan näyttelijät ovat muutenkin mahtavia – Woody Harrelson, Thandie Newton, Alden Ehrenreich, Emilia Clarke – mutta onko tarina tarpeeksi hyvä? Viihdekäyttäjät Jussi ja Katri pohtivat, miksi Star Wars on niin valtava ilmiö, ja jos vastaus pitäisi tiivistää kahteen sanaan, se olisi Carrie Fisher tai Leia Organa. Lisäksi Jussi ja Katri kokeilevat, miten heiltä taipuu wookiee-kieli, sekä tutustuvat R2D2:n omaan saippuasarjaan. Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Viihdekäyttäjät: Analyysissa supersankarileffat: Onko Avengers parasta, mihin supersankarit pystyvät?

perjantaina 11.5.201842 min

Avengers: Infinity War on vuoden suurimpia leffatapauksia, ja elokuva on jo nyt lyönyt ennätyksiä lippuluukulla. Onko supersankareiden kokoontumisajot mistään kotoisin elokuvakokemuksena? Jussi ja Katri pohtivat, miksi haluamme katsoa vuodesta toiseen supersankarileffoja, vaikka niiden kaava pysyy aika samanlaisena. Entä alkaako genre jossain vaiheessa kyllästyttää? Lisäksi Viihdekäyttäjät ideoivat omat supersankarinsa – maailman on aika tutustua Hipsteri-Henkilöön ja Sukkatyttöön! Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Viihdekäyttäjät: Analyysissa Westworld: Parhaat spekulaatiot kakkoskautta varten

perjantaina 20.4.201843 min

Westworld on bestworld! Jussin ja Katrin suuresti fanittaman, HBO:n jättisarja Westworldin kakkoskausi alkaa ihan just. Tässä jaksossa kerrataan, mitä ykköskaudella tapahtui tulevaisuuden länkkäri-huvipuistossa, minkä lisäksi spekutetaan uusien jaksojen mahdollisia käänteitä. Viihdekäyttäjät testaavat myös, voisiko Westworldin dubata suomeksi - miltä Dolores-robotin etelän aksentti kuulostaisi meillä? Pärinäosastolla pohditaan myös, saako Dolores kakkoskaudella hiiliämpäristä päähänsä ja mennäänkö uusissa jaksoissa Westworldin lisäksi Vestworld-nimiseen, liivien täyttämään teemapuistoon. Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Viihdekäyttäjät: Analyysissa nuorten draama: Onneksi Hasbeen ei ole mikään Suomen Skam

perjantaina 13.4.201838 min

Skam räjäytti viime vuonna pankin realistisuudellaan ja samaistuttavuudellaan. Ylen uudesta Hasbeen-sarjasta puhuttiin etukäteen “Suomen Skamina”, mutta sellainen se ei ole – onneksi! Mutta onko Hasbeen oikeastaan Suomen Hannah Montana? Onko sarjan sankari Salla vai Niklas? Entä onko sarjan kuvaus musabisneksestä liian karikatyyrimäinen? Viihdekäyttäjät tekevät tässä jaksossa myös biisin Arttu Lindemanille ja saavat käsiinsä uuden teinidraaman startin, jossa high schoolin ensimmäisenä päivänä tavataan cheerleader, urheilijajätkä ja gay-bestis – ehkä myös ihmissusi! Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.

Analyysissa nordic noir: Tehtiinkö Karppi liian myöhään?

torstaina 29.3.201832 min

Viihdekäyttäjien ensimmäinen jakso ikinä! Jussin ja Katrin aiheena on nordic noir -buumi: nyt kun Silta on päättynyt, onko genre ammennettu tyhjiin? Ylen uusi Karppi-sarja vaikuttaa lupaavalta, mutta onko se too little, too late? Jakson pärinäosastolta löytyy uuden, pohjoismaisen Siipi-rikossarjan ensimmäinen kohtaus sekä “uniikki” murhamysteerin tunnussävelmä. Lisäksi selvitetään, mikä on seksimurhaaja ja kenen ruumis löytyy sipsikoneesta. Viihdekäyttäjät tarjoavat parhaat popkulttuuripärinät! Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat joka toinen viikko juuri sen sarjan tai leffan, josta kaikki puhuvat.