Viimeinen perversio

Viimeinen perversio

Yle Areena

Aseksuaali on ihminen, joka ei tunne seksuaalista vetovoimaa. Podcast-sarjassa kuullaan kahdeksan tarinaa itsensä löytämisestä, parisuhteesta ja siitä, millaista on elää erilaisena kuin 99 % ihmisistä. Onko sinulla rohkeutta olla haluamatta?

Toimittaja, käsikirjoittaja: Sari Möttönen Äänisuunnittelija: Kai Rantala Tuottaja: Hannu Karisto Musiikki: Aki Trygg

Jaksot

Seksiä elämään, sittenkin.

maanantaina 24.6.201911 min

Pii on entinen aromanttinen aseksuaali, nykyinen transprosessin läpikäynyt muunsukupuolinen lesbo. Miten aikuisen elämä muuttuu, kun seksi astuu mukaan kuvioihin? Plus miinus nolla, toteaa Pii.

Irti parisuhdekliseistä ja prinsessasaduista.

maanantaina 24.6.201910 min

Emilia on romanttisesta suuntauksestaan epävarma aseksuaali, joka eli pitkään ns. normaalia heteron elämää. Miten päästä eroon perinteisestä parisuhteen ja seksuaalisuuden mallista, ja rakentaa tilalle jotain ihan omaa?

Mun seksuaalisen identiteetin vaiheikas historia.

maanantaina 24.6.20199 min

Michael on romanttinen aseksuaali ja transmies, jonka matka oman seksuaalisen identiteetin löytämiseksi on kulkenut mm. demiseksuaalisuuden ja sex-repulsed-vaiheen kautta. Mihin näitä eri termejä oikein tarvitaan? Itsemme etsimiseen ja ymmärtämiseen, vastaa Michael.

Parisuhde ilman seksiä.

maanantaina 24.6.201915 min

Sofia on lesboromanttinen aseksuaali, joka elää parisuhteessa. Mitä suhteeseen jää, kun seksi otetaan pois? Esimerkiksi aito elämänkumppanuus - yhdessä asioiden kokeminen, toiseen ihmiseen sitoutuminen ja aito halu ymmärtää syvällisellä tavalla toista ihmistä.

Mies, joka haluaa vain pitää kädestä.

maanantaina 24.6.201912 min

Henri on romanttinen aseksuaali, joka pelkää seksiä mutta kaipaa parisuhdetta. Mitä mies, joka ei halua seksiä, toivoo parisuhteelta? Esimerkiksi kädestä pitämistä ja keskusteluja tärkeistä aiheista.

Olen neitsyt, forever !

maanantaina 24.6.201912 min

"Ei mulla ole mitään sitä vastaan että jos jollakulla on halua. Kunhan sitä ei tarvihe kyseenalaistaa mun kohdalla, että miks mulla ei sitä ole." Lotta on aromanttinen aseksuaali ja neitsyt. Mistä voi tietää, ettei halua seksiä ellei sitä ole edes kokeillut?

Vaikka en himoitse sua, mussa ei ole mitään vikaa

maanantaina 24.6.201911 min

Laura on aromanttinen aseksuaali, joka kuvitteli pitkään olevansa ainoa ihminen maailmassa, joka ei tunne seksuaalista vetoa muihin ihmisiin. Millaista on elää ulkopuolisena kun koko maailma tuntuu rakentuvan parisuhteen ja seksin ympärille? Ajattelin aluksi olevani kosminen vitsi, toteaa Laura.

Tulin kaapista: olen aseksuaali

maanantaina 24.6.201917 min

Matilda on aromanttinen aseksuaali, joka tuli kaapista vuosi sitten. Miten elämä muuttuu, kun uskaltaa myöntää ensin itselleen ja sitten kaikille muille, ettei kaipaa seksiä eikä parisuhdetta? Se on kuin uudestaansyntymä, kuvailee Matilda.