Viisas sydän

Viisas sydän

RadioPlay Suomi

Tervetuloa mukaan tutustumaan itseesi ja pohtimaan omaa elämääsi Monika Mäkitalon kanssa. Tarjolla ideoita ja vinkkejä siitä, miten voit löytää enemmän vapautta, rauhaa, iloa sekä ymmärrystä ja myötätuntoa itseäsi sekä muita ihmisiä kohtaan. Kukaan ei ole täydellinen, eikä tarvitsekaan olla. Kaikki vastaukset löydät sisältäsi, omasta viisaasta sydämestäsi, elääksesi ennen kaikkea oman näköistä elämää, sisäisen rauhan johdattamana.

Jaksot

Luottamus-jakson meditaatio

keskiviikkona 24.4.10 min

Luottamus-jakson pelkkä meditaatio.

Luottamus itse elämään, asenne ratkaisee

keskiviikkona 24.4.35 min

Monika Mäkitalo pohtii tässä Viisas sydän - jaksossa luottamusta. Luottamus elämään on vahvasti luottamusta omaan sisäiseen viisauteen, oman sydämen ääneen. Ihminen tekee mitä vain saadakseen hyväksyntää ja rakkautta, joten uskallammeko luottaa siihen, että voimme aina olla oma itsemme? Voimmeko luottaa siihen, että elämä kantaa, vaikka tulisi mitä vastaan?

Stressi ja mielenrauha -jakson meditaatio

keskiviikkona 17.4.11 min

Stressi, mielenrauha ja intuitio -jakson pelkkä meditaatioharjoitus Monika mäkitalon vetämänä.

Stressi, mielenrauha ja intuitio

keskiviikkona 17.4.42 min

Elämässä sattuu ja tapahtuu koko ajan, ja mielenrauhamme on koetuksella. Jos juoksee 110 lasissa eteenpäin tekemättä yhtään mitään järkevää sisäisen rauhan puolesta, niin tuskin se löytyykään. Elämä saattaa silloin pysäyttää meidät esim. sairauden tai uupumuksen kautta, mutta tilanteen ei tarvitse mennä niin pitkälle. Jaksossa mukana myös meditaatioharjoitus.

Luovuus-jakson meditaatioharjoitus

keskiviikkona 10.4.10 min

Luovuus - jotain mitä meillä kaikilla on -jakson pelkkä meditaatioharjoitus.

Luovuus - jotain mitä meillä kaikilla on?

keskiviikkona 10.4.52 min

Monika Mäkitalon Viisas sydän -podcastin vieraana on Mesimarja Paatero, OHX40-vaatemerkin perustaja: "Olen aina kokenut olevani luova, mutta luovuuttani on tukahdutettu. Sekä ulkoiset tekijät että minä itse olen estänyt sitä. Kyky olla luova, sallia itselleen vapaus ajatella ja toimia toisin kuin yhteiskunta määrittelee, kehittyy jatkuvasti. Tuntuu, että se tosin on jokapäiväistä kamppailua." Kaikki OHX40-asut ja tuotteet osoitteesta www.ohx40.com. Jakson lopussa meditaatioharjoitus.

Luopumisen tuska -jakson rentoutusharjoitus

keskiviikkona 3.4.11 min

Luopumisen tuska -jakson pelkkä rentoutusharjoitus.

Luopumisen tuska

keskiviikkona 3.4.54 min

Monika Mäkitalo pohtii tässä jaksossa luopumista. Luopuminen on monesti tuskallista, mutta onko luopuminen joskus kuitenkin tarpeellista tai jopa hyödyllistä? Luopuminen voi liittyä toiseen ihmiseen, mutta myös tavaroihin, pinttyneisiin uskomuksiin, ajatuksiin, asenteisiin, tilanteisiin, työpaikkaan tai vaikkapa asuntoon tai kotiin. Jakson lopussa rentoutusharjoitus.

Mielenrauha-jakson meditaatio

keskiviikkona 27.3.10 min

Mielenrauha-jakson pelkkä meditaatio Monika Mäkitalon vetämänä.

Mielenrauha - mahdollisuus tai epärealistinen haave?

keskiviikkona 27.3.68 min

Rehellistä puhetta siitä, miten elämänpolku voi olla välillä raskas ja välillä höyhenenkevyt. Juttelemme myös keinoista päästä käsiksi omaan sisäisen rauhaan. Vieraana Liisa Laine, Heart Intelligence Ambassadorsin toinen perustaja yhdessä Monika Mäkitalon kanssa. Liisa on myös Shala Helsingin perustaja ja omistaja. Lisätietoja www.liisalaine.com, www.shalahelsinki.com ja www.heartintelligenceambassadors.com. Jakson lopussa meditaatioharjoitus.

Seksuaalisuus-jakson rentoutus

keskiviikkona 20.3.15 min

Henkinen hyvinvointi ja seksuaalisuus -jakson pelkkä rentoutusharjoitus.

Henkinen hyvinvointi ja seksuaalisuus

keskiviikkona 20.3.50 min

Ainahan "se" on mielessä. Se ihmetyttää, kauhistuttaa ja ihastuttaa. Seksuaalisuus on oleellinen osa tätä ihmiselämää. Nyt on aika vapautua. Jokaisella ihmisellä on oikeus löytää hyväksyntää, eheytystä ja avoimuutta seksuaalisuuteen liittyen. Lopussa rentoutusharjoitus.

Rakkaus-jakson meditaatio

keskiviikkona 13.3.11 min

Rakkaus-jakson pelkkä meditaatioharjoitus Monika Mäkitalon vetämänä.

Rakkaus - mitä rakkaus on?

keskiviikkona 13.3.40 min

Rakkaus, tuo ihana ja kamala elämän eliksiiri, joka nostaa tunteet pinnalle. Rakkaus on kuitenkin enemmän kuin tunne. Se on energia ja voima, joka ikuisesti virtaa meissä kaikissa.

Pelko-jakson meditaatioharjoitus

keskiviikkona 6.3.7 min

Pelko-jakson pelkkä meditaatioharjoitus.

Pelko ohjaa elämää

keskiviikkona 6.3.34 min

Pelko ohjaa meidän kaikkien elämää jossakin muodossa. Pelko voi olla tietoista kuten korkeanpaikankammo tai hammaslääkäripelko. Se voi myös olla tiedostamatonta kuten pelko olla oma itsensä, hylätyksi tulemisen pelon varjossa. Jaksosta voit löytää ideoita ja käytännön työkaluja siihen, miten päästä elämässä eteenpäin peloista huolimatta. Jakson lopussa meditaatioharjoitus.