Viisas sydän

Viisas sydän

Podplay

Tervetuloa mukaan tutustumaan itseesi ja pohtimaan omaa elämääsi hyvinvointivalmentaja Monika Mäkitalon kanssa. Saat vinkkejä siitä, miten pääset käsiksi sitä valtavaa potentiaalia mitä kannat sisälläsi. Löydät enemmän ymmärrystä ja myötätuntoa itseäsi, sekä muita ihmisiä kohtaan. Sisäinen valo ja rauha vahvistuu - ja turha stressi hälvenee. Kaikki vastaukset löydät loppujen lopuksi sisältäsi, omasta viisaasta sydämestäsi. Lisätiedot ja Monikan palvelut löydät osoitteesta www.monikamakitalo.com.

Jaksot

Laulaja-lauluntekijä Mikko Harju löysi kovan kuoren alta armollisen sydämensä

perjantaina 15.5.202031 min

Valovoimainen laulaja-lauluntekijä Mikko Harju kirjoittaa biisejä auttaakseen muita, sekä myös itseään. Mikko kertoo miten hän 17-vuotiaana alkoi löytää itsensä ja kauniin sydämensä, kovan kuoren alta. www.mikkoharju.com.

Uskalla avautua tuntemattomalle

torstaina 23.4.202028 min

Kun ihminen voi kokonaisvaltaisesti hyvin, hänellä on elinvoimaa ja joustavuutta kohdata asiat, jotka elämä eteen tuo. Kehon ja mielen lisäksi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluu myös sielun hyvinvointi. Sielu, sydän, intuitio - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tässä jaksossa pohdimme, miten voi vahvistaa yhteyttä syvempään olemukseensa. Henkisellä polulla voi tulla vastaan myös niin kutsuttuja yliluonnollisia kokemuksia. Monika opastaa, miten suhtautua esimerkiksi siihen, kun näkee asioita, joita ei yleensä fyysisillä silmillään näe. (Monikan nettivalmennukset: http://monikamakitalo.com/courses/ )

Mahdottomalta tuntuva sisäinen muutos on mahdollinen

keskiviikkona 15.4.202023 min

Jokainen ajatus, tunne ja teko vaikuttaa tulevaisuuteesi - valitse siis viisaasti. Sisäinen muutos vaatii henkisen kasvun lisäksi tietoiseksi tulemista. Opi näkemään asioita uudesta näkökulmasta. Vapauta itsesi rajoituksista, joita olet itse itsellesi asettanut. Näin pääset kukoistamaan kaikilla elämäsi osa-alueilla. www.monikamakitalo.com

Maailma on sekaisin - miten löydän merkitystä ja tasapainoa?

keskiviikkona 8.4.202034 min

Maailmamme on suuressa muutoksessa. Turvakaiteet kaatuu - työ ja taloudellinen tilanne on epävarmaa. Kannamme huolta omasta ja läheisten terveydestä. Tässä jaksossa pohditaan miten voi löytää merkitystä ja tasapainoa muutoksen keskellä. Vaikka maailma on sekaisin, on edelleen lupa olla onnellinen. Ulkoisia asioita ei voi aina kontrolloida, mutta muuttamalla omaa käyttäytymistä ja suhtautumista voi löytää rauhaa. www.monikamakitalo.com.

Kaaoksesta mielenrauhaan

keskiviikkona 1.4.202032 min

Matka kaaoksesta sisäiseen rauhaan. Vieraana viestintäalan moniosaaja, sekä lempeä mindfulness-ohjaaja, Martina Akrenius. Martina kertoo omasta koskettavasta ja kivikkoisesta matkastaan merkityksettömältä tuntuvasta elämäntyylistä kohti elämää täynnä sisäistä rauhaa ja elämäniloa. Jaksossa keskustelemme myös tietoisesta läsnäolosta ja sen tuomista hyödyistä jokapäiväiseen elämään. www.martinaakrenius.com

Pelkoa, rakkautta, joogaa ja huumoria

keskiviikkona 25.3.202036 min

"Jos jokin asia pelottaa sinua, niin muista, et ole tuo tunne. Pelko on jotain mitä voit tarkkailla lintuperspektiivistä". Näin neuvoo pitkän linjan joogaopettaja ja fysioterapeutti Iia Lappalainen. Iia opastaa, välillä pilke silmäkulmassa, miten voi tehokkaasti hallita elämän isoja ja pieniä stressin poikasia. Lisäksi pohdimme mistä joogassa loppujen lopuksi on kyse. www.joogatila.com

Unelmat todeksi

keskiviikkona 18.3.202033 min

Uskalla unelmoida! Menestystutkija, menestysvalmentaja, diplomi-insinööri, äiti ja kirjailija Johanna Huhtamäki johdattaa meidät menestymisen saloihin. Jos haluat toteuttaa omat unelmat, tai vaikka et edes vielä tietäisi mitä haluat, niin Johannalta saat selkeät ohjeet merkitykselliseen ja iloiseen elämään. www.dreamstar.fi ja www.valonantajat.com.

Lempeitä ohjeita elämän tosisäätäjille

keskiviikkona 11.3.202024 min

Tunnistatko itsesi elämäsi tosisäätäjänä? Kaikki ei aina mennyt niin kuin Strömsössä? Eipä hätää, et ole yksin. Vieraana hyvien vibojen lähettiläs Leena Siitonen, joka antaa lempeitä ohjeita miten löytää tasapainoa ja lempeyttä elämään. Leena on erityisherkkänä empaatikkona vahvasti intuitiivinen ja jakaa sinulle myös vinkkejä miten seurata tätä sisäistä neuvonantajaa. www.hyvatvibat.fi/

"Hippiräppärin suonissa virtaa (ainakin) luovuus"

keskiviikkona 4.3.202038 min

”En ole ikinä kuunnellut räppiä mut nyt jotain kyllä kolahti”, sanoi ikirokkari hippiräppääjälle. Ollaan elämän pienten ja suurten kysymysten äärellä räppäri Einari Vuorisen kanssa. Miten löytää valoa masennuksen ja burn-outin keskellä? Entäs miten voisi surffata rennosti ja rakastaa elämää, itseään ja muita? Ja mitä rakkaus ja luovuus oikeastaan on? www.instagram.com/einogron , www.youtube.com/mprvirallinen

Herkkyys on uusi vahvuus

keskiviikkona 4.12.201922 min

Herkkyys on vahvuus, ja herkkyyttä voi oppia hyödyntämään omassa elämässään. Herkät ihmiset tuntee myös muiden ihmisten tunnetilat omassa kehossaan. Tämä saattaa kuitenkin kuormittaa etenkin empaattista herkkää ihmistä. (Herkkyys-jakso 2/2)

Herkkyys on uusi vahvuus -jakson meditaatioharjoitus

keskiviikkona 4.12.20199 min

Herkkyys on uusi vahvuus -jakson pelkkä meditaatioharjoitus.

Herkkyys

keskiviikkona 27.11.201921 min

Sukelletaan herkkien ihmisten maailmaan. Millä eri tavoin voi olla herkkä? Miten herkkyys vaikuttaa jokapäiväiseen elämään? Kuuntele, tunnistatko itsesi jakson esimerkeistä? (Herkkyys-jakso 1/2)

Herkkyys-jakson meditaatioharjoitus

keskiviikkona 27.11.20194 min

Herkkyys-jaksoon liittyvä meditaatioharjoitus.

Täyden potentiaalin mukainen elämä

keskiviikkona 20.11.201937 min

Älä pelkää elää täysillä oman näköistä elämää. Uskalla mennä omien mukavuusrajojen ulkopuolelle ja opi keskittymään, unelmiesi kannalta, oleellisiin asioihin. Täyden potentiaalin mukainen elämä löytyy läsnäolosta hetkestä ja niistä asioista, jotka saavat sinut syttymään ja innostumaan.

Täyden potentiaalin mukainen elämä -jakson meditaatioharjoitus

keskiviikkona 20.11.20199 min

Täyden potentiaalin mukainen elämä -jakson pelkkä meditaatioharjoitus.

Stressinhallinta- jakson meditaatio

keskiviikkona 13.11.20197 min

Stressinhallinta- jakson pelkkä meditaatio.

Stressinhallinta

keskiviikkona 13.11.201934 min

Tässä jaksossa jaetaan vinkkejä ja ideoita miten voit lieventää jo olemassa olevaa stressiä. Kun opit tuntemaan itseäsi paremmin, ja tiedät mitkä asiat stressaavat sinua, opit myös ennaltaehkäisemään stressin syntyä. Jokaisella on oikeus sisäiseen rauhaan, eikä se ole utopiaa.

Rankasta elämäntilanteesta selviytyminen- jakson rentoutusharjoitus

keskiviikkona 6.11.20198 min

Rankasta elämäntilanteesta selviytyminen- jakson pelkkä rentoutusharjoitus.

Rankasta elämäntilanteesta selviytyminen

keskiviikkona 6.11.201936 min

Tässä jaksossa on vieraana DJ-tuottaja ja yksinhuoltajaisä, Ivari Retsä. Ivari kertoo, miten hän pääsi takaisin jaloilleen ja löysi elämänkipinän uudestaan, vaimonsa ja lastensa äidin kuoleman jälkeen. "Yksin ei tarvitse pärjätä", on hänen ohjeensa haasteellista elämäntilannetta läpikäyville.

Parisuhdekriisi - uuden alku vai kaiken loppu?

keskiviikkona 30.10.201931 min

Parisuhde on oivallinen paikka kasvaa ihmisenä. Kriisiin ajautuminen voi olla onnenpotku. Osapuolet voivat löytää uutta arvostusta toisiaan kohtaan, ja kriisi voi lujittaa suhdetta. Pienet nahistelut eivät vielä tarkoita, että suhde olisi kriisissä.

Parisuhde - jakson rentoutusharjoitus

keskiviikkona 30.10.20197 min

Parisuhde - jakson pelkkä rentoutusharjoitus.

Metsä - jakson meditaatio

keskiviikkona 23.10.20194 min

Metsä - jakson pelkkä meditaatio, jonka vetää Jaana Hakanpää.

Kun asiat menevät päin mäntyä, mene metsään!

keskiviikkona 23.10.201927 min

Kun yhdistetään metsän terveysvaikutukset mindfulnessiin syntyy metsäkylpeily. Jaana Hakanpää kertoo miten hän itse pääsi takaisin jaloilleen, luonnon ja tietoisen läsnäolon kautta, harvinaisen keuhkosairauden jälkeen. Kuuntele Jaanan vinkit stressin poistoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tutustu aiheeseen muualla: https://juurtumistaitseeni.com.

Näetkö universumin viestit - jakson meditaatio

keskiviikkona 16.10.201912 min

Näetkö universumin viestit - jakson pelkkä meditaatio. Meditaatiohetken vetää Ulla Suokko.

Näetkö universumin viestit?

keskiviikkona 16.10.201958 min

Ulla Suokko kutsuu meitä avaamaan silmät, korvat ja sydämen maailmankaikkeuden viesteille. Millä tavalla universumi puhuu meille, ja mihin kysymyksiin saadaan vastauksia? Ullan TEDx -puheen YouTube-video, “Näetkö universumin viestit?”, on jo kerännyt mielettömän määrän katselukertoja. Tässä Viisas Sydän podcast jaksossa Ulla kertoo meille uusia tarinoita, jotka eivät tule ilmi suositussa TEDx-puheessa. Ulla vetää myös meditaatiohetken. Tutustu Ullaan osoitteessa ullasuokko.com ja wisewomanenergetics.com.

Luottamus-jakson meditaatio

keskiviikkona 24.4.201910 min

Luottamus-jakson pelkkä meditaatio.

Luottamus itse elämään, asenne ratkaisee

keskiviikkona 24.4.201935 min

Monika Mäkitalo pohtii tässä Viisas sydän jaksossa luottamusta. Luottamus elämään on vahvasti luottamusta omaan sisäiseen viisauteen, oman sydämen ääneen. Ihminen tekee mitä vain saadakseen hyväksyntää ja rakkautta, joten uskallammeko luottaa siihen, että voimme aina olla oma itsemme? Voimmeko luottaa siihen, että elämä kantaa, vaikka tulisi mitä vastaan?

Stressi ja mielenrauha -jakson meditaatio

keskiviikkona 17.4.201911 min

Stressi, mielenrauha ja intuitio -jakson pelkkä meditaatioharjoitus Monika mäkitalon vetämänä.

Stressi, mielenrauha ja intuitio

keskiviikkona 17.4.201942 min

Elämässä sattuu ja tapahtuu koko ajan, ja mielenrauhamme on koetuksella. Jos juoksee 110 lasissa eteenpäin tekemättä yhtään mitään järkevää sisäisen rauhan puolesta, niin tuskin se löytyykään. Elämä saattaa silloin pysäyttää meidät esim. sairauden tai uupumuksen kautta, mutta tilanteen ei tarvitse mennä niin pitkälle. Jaksossa mukana myös meditaatioharjoitus.

Luovuus-jakson meditaatioharjoitus

keskiviikkona 10.4.201910 min

Luovuus - jotain mitä meillä kaikilla on -jakson pelkkä meditaatioharjoitus.

Luovuus - jotain mitä meillä kaikilla on?

keskiviikkona 10.4.201952 min

Monika Mäkitalon Viisas sydän -podcastin vieraana on Mesimarja Paatero, OHX40-vaatemerkin perustaja: "Olen aina kokenut olevani luova, mutta luovuuttani on tukahdutettu. Sekä ulkoiset tekijät että minä itse olen estänyt sitä. Kyky olla luova, sallia itselleen vapaus ajatella ja toimia toisin kuin yhteiskunta määrittelee, kehittyy jatkuvasti. Tuntuu, että se tosin on jokapäiväistä kamppailua." Kaikki OHX40-asut ja tuotteet osoitteesta www.ohx40.com. Jakson lopussa meditaatioharjoitus.

Luopumisen tuska -jakson rentoutusharjoitus

keskiviikkona 3.4.201911 min

Luopumisen tuska -jakson pelkkä rentoutusharjoitus.

Luopumisen tuska

keskiviikkona 3.4.201954 min

Monika Mäkitalo pohtii tässä jaksossa luopumista. Luopuminen on monesti tuskallista, mutta onko luopuminen joskus kuitenkin tarpeellista tai jopa hyödyllistä? Luopuminen voi liittyä toiseen ihmiseen, mutta myös tavaroihin, pinttyneisiin uskomuksiin, ajatuksiin, asenteisiin, tilanteisiin, työpaikkaan tai vaikkapa asuntoon tai kotiin. Jakson lopussa rentoutusharjoitus.

Mielenrauha-jakson meditaatio

keskiviikkona 27.3.201910 min

Mielenrauha-jakson pelkkä meditaatio Monika Mäkitalon vetämänä.

Mielenrauha - mahdollisuus tai epärealistinen haave?

keskiviikkona 27.3.201968 min

Rehellistä puhetta siitä, miten elämänpolku voi olla välillä raskas ja välillä höyhenenkevyt. Juttelemme myös keinoista päästä käsiksi omaan sisäisen rauhaan. Vieraana Liisa Laine, Heart Intelligence Ambassadorsin toinen perustaja yhdessä Monika Mäkitalon kanssa. Liisa on myös Shala Helsingin perustaja ja omistaja. Lisätietoja www.liisalaine.com, www.shalahelsinki.com ja www.heartintelligenceambassadors.com. Jakson lopussa meditaatioharjoitus.

Seksuaalisuus-jakson rentoutus

keskiviikkona 20.3.201915 min

Henkinen hyvinvointi ja seksuaalisuus -jakson pelkkä rentoutusharjoitus.

Henkinen hyvinvointi ja seksuaalisuus

keskiviikkona 20.3.201950 min

Ainahan "se" on mielessä. Se ihmetyttää, kauhistuttaa ja ihastuttaa. Seksuaalisuus on oleellinen osa tätä ihmiselämää. Nyt on aika vapautua. Jokaisella ihmisellä on oikeus löytää hyväksyntää, eheytystä ja avoimuutta seksuaalisuuteen liittyen. Lopussa rentoutusharjoitus.

Rakkaus-jakson meditaatio

keskiviikkona 13.3.201911 min

Rakkaus-jakson pelkkä meditaatioharjoitus Monika Mäkitalon vetämänä.

Rakkaus - mitä rakkaus on?

keskiviikkona 13.3.201940 min

Rakkaus, tuo ihana ja kamala elämän eliksiiri, joka nostaa tunteet pinnalle. Rakkaus on kuitenkin enemmän kuin tunne. Se on energia ja voima, joka ikuisesti virtaa meissä kaikissa.

Pelko-jakson meditaatioharjoitus

keskiviikkona 6.3.20197 min

Pelko-jakson pelkkä meditaatioharjoitus.

Pelko ohjaa elämää

keskiviikkona 6.3.201934 min

Pelko ohjaa meidän kaikkien elämää jossakin muodossa. Pelko voi olla tietoista kuten korkeanpaikankammo tai hammaslääkäripelko. Se voi myös olla tiedostamatonta kuten pelko olla oma itsensä, hylätyksi tulemisen pelon varjossa. Jaksosta voit löytää ideoita ja käytännön työkaluja siihen, miten päästä elämässä eteenpäin peloista huolimatta. Jakson lopussa meditaatioharjoitus.