Liftcast on Taneli Rantalan ja Jukka Joutsiniemen isännöimä podcast, jossa keskustelemme organisaatioiden ja työelämän kehittämiseen liittyvistä aiheista alan huippuasiantuntijoiden ja -tekijöiden kanssa rennosti ja konkreettisesti. Jokaisessa jaksossa pyrimme tarjoamaan sinulle inspiraatiota, uusia näkemyksiä ja oppeja sekä sylikaupalla ratkaisuja. Tarkoituksemme on auttaa organisaatioita menestymään ihmiset edellä! Jos siis haluat nostaa itsesi ja organisaatiosi seuraavalle tasolle - olet oikeassa paikassa.
Työelämä on muuttuu! Ja senhän sinä jo toki tiesit, mutta tiesitkö millaisia työelämätaitoja sinulta vaaditaan tulevaisuudessa? Tällä kertaa Liftcastissa pistetään futuristin lasit päähän ja keskustellaan tulevaisuuden työelämästä, sen vaatimuksista ja siihen sopeutumisesta kirjailija, keksijä ja futuristi Perttu Pölösen kanssa. Pertun painavissa sanoissa riittää pohdittavaa. Kuuntele ja varmista, että sinä ja työyhteisösi pysytte relevantteina, taitavina ja onnellisina.
Lue lisää ja ota yhteyttä:
Kotisivumme: https://lifted.fi/ Blogimme: https://lifted.fi/blogi Palvelumme: https://lifted.fi/palvelut/ LinkedIn-sivumme: https://www.linkedin.com/company/lifted-fi/ Email-osoitteemme: lifted@lifted.fi
Työelämän inhimillistämisestä on jo puhuttu paljon, mutta löytyisikö systemaattinen ratkaisu haasteisiimme kuitenkin liiketoiminnan ja strategian inhimillistämisestä? Tällä kertaa Liftcast-studiossa Taneli Rantalan vieraana on aiheen johtava asiantuntija ja Inhimillinen strategia -kirjan kirjoittaja Paula Kilpinen. Keskustelussa avaamme liiketoiminnan ja strategian inhimillistämisen mahdollisuuksia sekä tietysti konkreettisia toimenpiteitä kehityksen saavuttamiseksi. Kuulet myös erinomaisia vinkkejä strategiaprosessiin sekä liiketoimintastrategian onnistuneeseen käytäntöönvientiin. Luvassa ravistelevia ajatuksia!
Lue lisää ja ota yhteyttä:
Kotisivumme: https://lifted.fi/ Blogimme: https://lifted.fi/blogi Palvelumme: https://lifted.fi/palvelut/ LinkedIn-sivumme: https://www.linkedin.com/company/lifted-fi/ Email-osoitteemme: lifted@lifted.fi
DEI (eli monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja inklusiivisuus) laahaa ja pahasti. Potentiaalia onkin paljon! Pitkään odotetussa DEI-jaksossa Tanelin vieraana yksi Suomen kovimmista asiantuntijoista, Nasim Selmani. Nasim on vienyt DEI:tä eteenpäin edelläkävijänä monessa organisaatiossa ja toimii nyt asiantuntijana ja perustajana deidei:ssä. Jaksossa käsittelemme ymmärrettävässä muodossa DEI:n tilaa, siihen vaikuttavia tekijöitä sekä konkreettisia toimia, joita yritykset ja yksilöt voivat tehdä nostaakseen monimuotoisuuden, yhdenvertaisuuden ja inklusiivisuuden niiden ansaitsemille tasoille.
Lue lisää ja ota yhteyttä:
Kotisivumme: https://lifted.fi/ Blogimme: https://lifted.fi/blogi Palvelumme: https://lifted.fi/palvelut/ LinkedIn-sivumme: https://www.linkedin.com/company/lifted-fi/ Email-osoitteemme: lifted@lifted.fi
Muutosjohtaminen on tällä hetkellä yksi puhutuimmista johtamisen alakategorioista, eikä syyttä! Vallitseva makrotilanne ja viime vuosien ristiaallokko on johtanut siihen, että muutosjohtaminen on erityisen tärkeä kyvykkyys jokaisen organisaation ja esihenkilön työkalupakissa. Muutosjohtaminen on taito, jonka voi oppia, ja nyt osaamiselle on erityisen suurta kysyntää kun esihenkilöiden odotetaan luotsaavan laivansa satamasta toiseen rankasta säästä huolimatta. Muutosjohtaminen mahdollistaa muutoksen onnistumisen, tekee siitä nopeampaa, helpompaa ja halvempaa. Nyt kannattaakin ottaa podi kuunteluun ja muutosjohtaminen haltuun! Studiossa Tanelin seurana on muutosjohtamisen asiantuntija ja johtamisen valmentaja Sami El-Bash.
Haluaisitko lisää talentteja organisaatioosi tai varmistaa, että ne pysyvät talossa? Niin minäkin! Siksipä kutsuimmekin asiantuntevan ja energisen Minjon Recruitingin perustajan Camilla Kylanderin studioomme keskustelemaan työnantajamielikuvasta. Keskustelussa puramme ilmiön osiin ja keskitymme etenkin sen kehittämiseen sekä johtamiseen. Ota opit talteen ja rakenna organisaatiollesi vetävämpi työnantajamielikuva!
Toimitusjohtajat, pestiin haluavat ja muutkin johtajat: nyt kannattaa kuunnella! Liftcast-studiossa Lifted-toimari Tanelin seurana on nimittäin kehutun "Johda ja ajattele kuin menestyvä toimitusjohtaja" -kirjan kirjoittanut Hannu-Matias Nurmi. Hannu-Matias ammentaa näkemystään merkittävästä tutkimuksesta, lukuisien toimitusjohtajien sekä hallitusten kanssa työskentelystä ja tietysti omasta toimitusjohtajuudestaan. Näkemystä tähän keskusteluun siis riittää! Studiossa kysytään juuri ne kysymykset, joihin sinäkin olet odottanut vastausta. Nautinnollisia ja hyödyllisiä kuunteluhetkiä.
Tätä julkaisua olemme odottaneet. On aika ottaa tärkeä askel ja uudistaa podcastimme ilmettä, soundia ja sisältöä vastaamaan entistä paremmin teidän kuuntelijoiden (ja meidän tekijöiden) tarpeita sekä mielenkiinnon kohteita. Tässä lyhyessä intro-jaksossa kerromme lisää uudistuksen syistä ja seurauksista. Podcastimme nimi on siis jatkossa Liftcast! Tervetuloa uusille ja jo tutuille kuuntelijoille!
Liftcast on podcast, jossa nostamme sinut ja organisaatiosi seuraavalle tasolle.
Johtamiseen liittyy paljon myyttejä, joista monet ovat vanhanaikaisia, hyödyttömiä ja jopa haitallisia. Nyt onkin aika nostaa isoimpia ja mielenkiintoisimpia johtamisen myyttejä pöydälle rehelliseen käsittelyyn. Taneli Rantala ja Jukka Joutsiniemi purkavat myyttien syntyä ja murtavat (tai hyväksyvät) myytit yksi kerrallaan. Jakso on varsin viihdyttävä, mutta myös käytännönläheinen ja informatiivinen kaikille oman tai yhteisen johtamisen kehittämisestä kiinnostuneille.
On aika antaa suunvuoro nuorille ja lopettaa arvailu siitä mitä he ajattelevat. Studiossamme Tanelin seurana onkin tällä kertaa kaksi sanavalmista ja rohkeaa nuorta: Erika Ojanperä ja Ronny Eriksson. Tässä keskustelussa uppoudumme siihen, mitä nuoret ajattelevat työelämästä, mikä työelämässä on vialla ja mitä nuoret työelämältä haluavat. Vieraat listaavat myös kolme erinomaista vinkkiään yrityspäättäjille nuorten työntekijöiden kanssa onnistumiseen.
Tämä jakso on erityisen silmiäavaava läpileikkaus nuorten ajatteluun sekä asenteisiin työelämää kohtaan, ja tätä jaksoa voikin suositella vahvasti yritysten päättäjille, nuorien esihenkilöille ja työkavereille sekä nuorille itselleen. Ravistelevia kuunteluhetkiä!
Jukka Joutsiniemi saa yksi hyvinvointi -podcastiin vieraaksi, asiakaskokemusjohtajan ja kokeneen podcast ammattilaisen Ulla Jonesin. Sen lisäksi että Ulla Jones työskentelee arjessaan esihenkilönä ja asiakaskokemus johtajana, hän tekee myös lähtijät podcastia, jossa keskustellaan työntekijäkokemuksesta ja johtamisesta vaihtuvuuden taustalla. Tässä keskustelussa puhutaan työpaikkansa jättäneiden "lähtijäkokemuksista" ja puhutaan organisaatioiden kehittämisen tärkeimmistä havainnoista näiden pohjalta. Tervetuloa mukaan ääniaalloille!
Jukka Joutsiniemi saa Yksi hyvinvointi podcastiin vieraaksi Fibanin toimitusjohtajan, Ekonomistin ja kirjailijan Amel Gailyn. Jakson aihe liittyy vahvasti Amelin tuoreeseen työn elämä kirjaan, jonka tiimoilta Amel on päässyt perehtymään syvällisesti keikkatyöhön sekä tulevaisuuden työelämään. Keskustelussa Jukka ja Amel nostavat esiin mielenkiintoisimpia näkökulmia keikkatyöstä niin yksilöiden kuin organisaatioidenkin näkökulmasta. Tervetuloa mukaan ääniaalloille!
Mitä ihmettä on johtamisen johtaminen ja miksi se on nyt kaikkien huulilla? Studiossa Yksi Hyvinvointi -podcastin isännät Taneli Rantala ja Jukka Joutsiniemi pureutuvat tähän teemaan syvällisesti repien johtamisen johtamisen osiin ja kooten sen sitten taas kasaan. Jaksosta saat myös erinomaisen mallin johtamisen kypsyyden arviointiin organisaatiossasi. Tämän konkreettisempaa puhetta johtamisen johtamisesta saat etsiä. Ota kuunteluun ja varmista, että organisaatiosi johtamista johdetaan hyvin.
Johtajuus on yksi tärkeimmistä tuottavuuden ja hyvinvoinnin mahdollistavista tekijöistä organisaatioissa. Kasvaessaan organisaatio joutuu väistämättä tietoisesti kehittämään johtajuutta menestyäkseen ja kasvaakseen myös tulevaisuudessa. Siksi onkin erittäin herkullista saada studioon kasvuyrityksen johtamisen kehittämisestä vastaava Susanna Forsberg, joka toimii Qvikin Chief People & Culture Officerina. Taneli ja Susanna keskustelevat johtajuuden kehittämisen vaiheista, kasvukivuista, realismin ylläpitämisestä, johtajuuden hajaantumisesta ja sopivan johtamistavan valinnasta. Lopussa suuntaamme katseet tietysti myös tulevaisuuteen!
Tämä podcast-jakso on erityisen hyödyllinen sinulle, joka olet kiinnostunut organisaatiotasoisen johtajuuden kehittämisestä (työskentelitpä sitten kasvuyrityksessä, startupissa tai jo establoituneemmassa organisaatiossa). Erinomaisia kuunteluhetkiä!
Keskustelussa tuodaan ajatuksia sotilasjohtamisen opeista kriisinhallintaan ja epävarmuudessa johtamiseen myös yritysmaailmassa. Tapion ja Jukan keskustelu tarjoaa ajatuksia haastavien tilanteiden hallintaan ja käsittelyyn.
Nuoret ovat tällä hetkellä ennennäkemättömässä tilanteessa. Paineet ovat muuttuneet sekä moninaistuneet, ja nyt nuoret osaajat uupuvatkin työelämässä laajemmin ja nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Ilmiöstä, sen syistä ja etenkin ratkaisuista studiossa on keskustelemassa Taneli Rantalan seurana kokenut organisaatioiden kehittäjä ja valmentaja Anne Nahkala. Kehityksen suunta on käännettävä toiseen suuntaan. Kuuntele niin sinäkin voit osaltasi vaikuttaa muutokseen!
Onko nyt todella tullut aika palata toimistolle? Mitä etätyösuosituksen poistuminen tarkoittaa ja miten organisaatiot reagoivat? Miten työyhteisöissä tulisi toimia ja mitä yksilö voi tehdä tässä tilanteessa? Mikä tässä tilanteessa on hyvää vai onko muutos vain huonompaan suuntaan? Yksi Hyvinvointi -podcastin isännät tarttuvat monia mietityttäviin kysymyksiin etä- ja läsnätyöstä sekä työn tulevaisuudesta. Luvassa kattavia näkökulmia, tunnelmia kymmenistä organisaatioista, mielipiteitä sekä lennokasta keskustelua. Kuuntele kotona tai konttorilla - missä vaan se sinulle sopii!
Tällä kertaa podcast -studioon saapuu Jukka Joutsiniemen vieraaksi HR ammattilainen, työnantajabrändin sekä työntekijäkokemuksen asiantuntija Visa Myllyntaus. Keskustelussa nostetaan parhaita oppeja Visan ja Miikka Huhdan tuoreesta työnantajabrändi ja työntekijäkokemus -kirjan pohjalta. Visa tarjoaa erittäin konkreettisia näkemyksiä siitä mistä työntekijäkokemuksen kehittäminen kannattaa aloittaa ja miten sitä voi käytännössä kehittää. Tarjolla on myös timanttista näkemystä työnantajabrändin kehittämiseen sekä tietenkin juttua sopivasti myös asian sivusta! Tervetuloa mukaan ääniaalloille.
Tällä kertaa yksi hyvinvointi podcastissa Jukan vieraana on hyvinvointivalmentaja, vaikuttaja ja ex urheilija Eveliina Tistelgren. Eveliina ja Jukka ovat molemmat muuttaneet reilu vuosi sitten etätöihin Lappiin. Jaksossa keskustellaan heidän kokemusten pohjalta Lapin ympäristön vaikutuksista omaan hyvinvointiin ja työelämään. Podcastissa nostetaan tottakai teemaan liittyen myös vinkkejä Eveliinan ja Jukan suosikki reissukohteista Lapissa. Tervetuloa mukaan podcastin pariin!
Tällä kertaa yksi hyvinvointi podcastissa Jukan vieraana on Cuckoo Workoutin perustaja ja toimitusjohtaja Veera Lehmonen. Jaksossa keskustellaan työyhteisöiden yhteisöllisyyden kehittämisestä ja työn tauottamisesta hybridityöarjessa. Keskustelemme jaksossa myös mm. työhyvinvoinnista hybridityön tulevaisuudessa, kokemuksista eri maista työhyvinvoinnin kehittämiseen liittyen sekä työyhteisön kulttuurin kehittämisestä. Tervetuloa mukaan podcastin pariin!
Korvat hörölle ja uteliaasti taajuuksille! Tällä kertaa Tanelin vieraana on juuri Uteliaisuuden taito -kirjan julkaissut psykologi Hanna Siefen, ja podin teemana Uteliaisuus työelämässä. Hanna ja Taneli keskustelevat uteliaisuuden erilaisista muodoista, niiden rooleista, uteliaisuuden tärkeydestä ja tietysti sen hyödyntämisestä. Aiheeseen pureudutaan myös organisaation, työyhteisön ja johtamisen näkökulmista: miten ja miksi kultivoida uteliaisuutta työpaikalla? Tämä jakso on varmasti ajatuksia herättävä ja kutkuttelee kaivamaan uteliaisuuttasi esille arjen tavallisimmissakin tilanteissa! Rattoisia kuunteluhetkiä!
Studiossa yritysjohtaja ja koomikko Antti Akonniemi, ja aiheena huumori töissä! Tätä jaksoa on odotettu. Antti ja Taneli keskustelevat huumorin sopivuudesta työpaikalle, sen viljelemisen mahdollisuuksista, parhaista opeista ja sudenkuopistakin työelämässä. Podcastista kuulet myös millä tavoilla ja keinoilla nauratat työyhteisöstäsi rennomman ja hyvinvoivemman. Pitääkö pomon vitseille nauraa ja saiko Antti siitä pontta koomikon uralleen? Luurit korville ja tervetuloa kuuntelemaan hyväntuulista höpinää yllättävän tärkeästä asiasta!
Yksi hyvinvointi podcastissa nostetaan kesän 2021 kuuma peruna pöydälle ja käydään rohkeasti sen kimppuun isäntäkaksikon voimin. Aiheena on siis hybridityö ja organisaatioiden valmistautuminen syksyllä hyvin todennäköisesti uudenlaiseen työelämään valmistautuminen.
Keskustelemme podcast jaksossa mm. Siitä miten organisaatiot voivat saada kilpailukykyä hybridityöstä? Mitä voimme oppia 2021 tutkimuksista voidaan oppia työelämän tulevaisuudesta? Miten poikkeusvuosi on vaikuttanut Z-sukupolveen? Kerromme myös tuoreimpia havaintoja teeman tiimoilta työyhteisöistä. Luvassa mukava ja ajankohtainen keskustelu, tervetuloa mukaan ääniaalloille!
Yksi hyvinvointipodcastissa jatkamme keskustelua ajankohtaisista työkykyjohtamisen ja tulevaisuuden työn -teemoista. Tällä kertaa podcast isäntämme Jukka saa studioonsa poikkeuksellisesti kaksi näkemyksellistä vierasta. Johan Treuthardt ja Minna Stenman tukevat työyhteisöjä työeläkeyhtiö Veritaksessa paremman työkykyjohtamisen ja työhyvinvoinnin saralla. Keskustelussa käydään läpi poikkeuksellisen 2020-2021 vuoden parhaita oivalluksia mm. työkykyjohtamisesta, työhyvinvoinnista sekä esihenkilötyöstä. Luvassa on myös paljon rohkeita näkemyksiä "paluusta työntekemisen tulevaisuuteen" syksyllä 2021.
Tällä kertaa yksi hyvinvointipodcastissa on tarjolla valoisa ja ratkaisukeskeinen keskustelu tärkeästä aiheesta, työkyvystä ja sen johtamisesta. Jukan vieraaksi podcast -studioon saapuu keskustelemaan näistä teemoista aiheen huippuasiantuntija, Työeläkeyhtiö Elon työkykyjohtamisen palvelujohtaja Anu-Suutela Vuorinen. Tämän jakson keskustelussa kävimme läpi mm. poikkeusvuoden parhaita opetuksia ja kehitysaskelia työyhteisöissä, työkykyjohtamisen tärkeyttä ja prioriteetteja yrityspäättäjien näkökulmasta sekä otimme näkemystä hybridityöhön siirtymiseen liittyen. Anu on erittäin idearikas ja näkemyksellinen keskustelija, tämä jakso oli yksi podcast -isäntä Jukan suosikkeja!
Teknologia voi stressata sekä aiheuttaa imua. Todennäköisesti sinä olet kokenut näitä molempia! Tavoitteellinen suunta on selkeä: meidän kannattaa pyrkiä teknostressistä teknoimuun. Asiasta Taneli Rantalan seurana keskustelemassa teknoimun johtava asiantuntija sosiaalipsykologi VTT Jaana-Piia Mäkiniemi. Keskustelussa avaamme ratkaisukeskeisesti sekä teknostressin että teknoimun syntyä ja seurauksia. Löydämme ratkaisuja myös siihen miten teknoimua voidaan edesauttaa yksilön, lähijohtajan ja työyhteisön näkökulmista. Aihe on erityisen ajankohtainen meille kaikille nyt teknologiakuorman ollessa ennätyksellisen korkea.
Jaana-Piia on hiljalleen liittynyt myös Liftedin asiantuntijatiimiin. Erinomaisia kuunteluhetkiä!
Saamme ensimmäistä kertaa Yksi hyvinvointi -podcastiin toistuvan vieraan kun Flow-tilan ja viisaamman työn asiantuntija Jussi Venäläinen tulee Jukka Joutsiniemen vieraaksi. Jaksossa 24 Taneli Rantala keskusteli Jussin kanssa yleisemmin Flow-tilasta asiantuntijatyössä. Tällä kertaa sukelletaan syvemmälle organisaatiotason flow-tilan mahdollistamiseen. Podcastissa annetaan konkreettisia vinkkejä mm. siihen miten esihenkilön tai työyhteisön kehittäjän roolissa voi kehittää koko organisaation työn virtaavuutta. Tervetuloa ääniaalloille ja mukaan virtaukseen!
Mielenterveys käsittelyyn! Tutkimuksen mukaan lähes jokainen meistä kokee mielenterveyden ongelmia ja jopa puolet meistä kokee mielenterveyden häiriöitä jossain vaiheessa elämäämme. Silti aiheeseen liittyy vahva stigma ja jopa turhaa mystiikkaa. Tässä jaksossa Taneli Rantala käsittelee aihetta mielenterveyden äänitorven, Mieli ry:n psykologin Juho Mertasen kanssa. Mitä meidän jokaisen tulisi ymmärtää mielenterveydestä? Kuinka pitää siitä huolta? Kuinka vakava ongelma tämä tällä hetkellä on? Miten vähentää stigmaa? Ja miten tukea myös muiden mielenterveyttä? Tietoisuus mielenterveydestä on merkittävä askel eteenpäin, ota tämä jakso siis ennakkoluulottomasti kuunteluun!
Tällä kertaa yksi hyvinvointi podcastissa puhutaan työyhteisön hyvinvoinnin ja johtamisen kehittämisestä etenkin kasvuyritysten näkökulmasta. Saamme podcastiin Jukan vieraaksi mukaan Liftedin valmentajatiimistä aiheen asiantuntijan työ- ja organisaatio psykologi Mari Järvisen. Keskustelussa käydään läpi kokemuksia kasvuyritysten haasteista ja opeista, joita Mari ja Jukka ovat saaneet työskennellessään erilaisten työyhteisöjen kanssa.
Vuorossa toivottu CEO-special. Millaisia haasteita toimitusjohtajat kokevat arjessaan, mistä he ammentavat draivinsa, miten toimitusjohtajat menestyvät ja miten toimitusjohtajat pitävät hyvinvoinnistaan huolta? Yksi hyvinvointi -studiossa Liftedin toimitusjohtajan Taneli Rantalan seurana kokenut toimitusjohtajien valmentaja Vikki Noreila, joka on valmentanut kymmeniä toimitusjohtajia kohti parempia tuloksia ja hyvinvointia. Vikki herättelee oivalluttavilla ajatuksillaan ja vinkeillään niin toimareita kuin myös heidän kanssaan työskenteleviä.
Keskustelulla on voimaa! Sen avulla opimme, oivallamme, energisoidumme, jaamme ymmärrystä ja muodostamme merkityksellisiä ihmissuhteita. Laadukas keskustelu on nyt tärkeämmässä roolissa kuin koskaan, mutta hyväksi keskustelijaksi ei synnytä. Yksi Hyvinvointi -podcastin keskustelussa Taneli Rantalan seurana keskustelun roolia etenkin työelämässä ruotii Keskustelun voima -kirjan julkaissut psykologi ja yritysvalmentaja Ilona Rauhala. Jaksossa esitellään muun muassa konkreettinen 5-vaiheinen malli ja annetaan kouriintuntuvia vinkkejä keskustelun ja sen kulttuurin kehittämiseen työpaikoilla ja muissa elämäntilanteissa. Tämä keskustelu on varsin innostava ja energisoiva!
Ketterä kehittäminen on ollut yksi tietotyön isoimmista trenditermeistä viime vuosien ajan. Mutta miten tämä ajattelumalli soveltuu itsensä johtamiseen? Yllättävän hyvin! Aiheesta keskustelemassa Taneli Rantalan seurana juuri "Just sopivasti ketterä" -kirjan aiheesta kirjoittanut Jari Hietaniemi. Tästä Yksi hyvinvointi -jaksosta ei näkemyksiä ja ideoita itsensä johtamiseen puutu! Taneli uskaltautuu myös haastamaan Taekwondo-mestarinakin tunnetun Jarin Parempaa tietotyöläisen elämää -battleen!
Vuoden 2021 Yksi hyvinvointi -podcastin avausjaksossa kurkistetaan työelämän tulevaisuuteen! Jukka Joutsiniemi saa vieraaksi Futucast-podcastin visionääriset tulevaisuusasiantuntijat William Von der Pahlenin ja Isak Raution. Teemaan sopivasti jakso on äänitetty Slushin Helsingin päämajassa. Keskustelu tarjoaa paljon rohkeita näkemyksiä työelämän tulevaisuuden kehityksestä sekä ajatuksia työelämästä milleniaalin näkökulmasta.
Yksi hyvinvointi -podcastin erikoisjaksossa Taneli ja Jukka avaavat sitä, kuinka luoda organisaatiolle toimiva hyvinvointistrategia. Keskustelussa nostetaan esille konkreettiset osa-alueet, jotka huomioimalla voit varmistaa, että organisaatiosi henkilöstön hyvinvoinnin ylläpitäminen ja kehittäminen on suunnitelmallista ja vaikuttavaa. Mukaansatempaava keskustelu pohjautuu lukuisiin asiakkuuksiin, joissa kaksikko on päässyt rakentamaan hyvinvointisuunnitelmia ja -strategioita. Nyt on aika kehittää henkilöstöä suunnitelmallisesti!
Pöydällä johtaminen ja Yksi hyvinvointi -studiossa Tanelin seurana Visma Enterprisen toimitusjohtaja Jukka Holm! Lämmittelemme podcastin liikkeelle keskustelemalla Jukan matkasta johtajana, hyvästä johtajuudesta sekä siinä kehittymisestä. Ja sitten sukellamme johtamisen kulttuuriin. Jukka avaa Visman mielenkiintoista johtamisen kulttuuria ja sen linkkiä vauhdilla kasvavan organisaation strategiaan. Jos johtajana kehittyminen sekä johtamisen kulttuurin parantaminen kiinnostavat, tämä keskustelu kannattaa kuunnella!
Jukka Joutsiniemen vieraana on Sales Force Suomen maajohtaja, B2B-myynnin ja liiketoiminnan kehittämisen asiantuntija sekä intohimoinen pyöräilijä Sami Lampinen. Yksi hyvinvointi -jaksossa keskustellaan siitä, miten Sales Forcen maailman kuulu yrityskulttuuri on rakentunut ja miten se toimii organisaation kilpailutekijänä. Jukka ja Sami vaihtavat näkemyksiä myös työelämän murroksesta vuonna 2020 sekä mm. gravel pyöräilystä.
Yksi hyvinvointi -podcastiin saapuu tällä kertaa Jukka Joutsiniemen vieraaksi Jesse Kinnunen. Jesse tunnetaan podcastaajana, puhujana ja hän työskentelee B2B-myynnin parissa Nightingale Healthillä. Jaksossa sukellamme itsensä kehittämiseen uudessa normaalissa yksilön, esihenkilön ja työyhteisön näkökulmasta. Keskustelemme myös tulevaisuuden terveyden ja hyvinvoinnin mittaamisesta sekä johtamisesta. Tästä keskustelusta ei virtaa ja vinkkejä puutu, eikun kuppi kuumaa käteen ja podcast soimaan!
Yksi hyvinvointi -podcastiin saapuu tällä kertaa Jukka Joutsiniemien vieraaksi tunteilla johtamisen asiantuntija, puhuja ja kirjailija Camilla Tuominen. Podcast-keskustelussa keskiössä on tunteiden johtaminen ja ymmärtäminen työelämässä. Luvassa parhaita oppeja Camillan syyskuussa 2020 julkaisemasta Tunteet ei kuulu työpaikalle -kirjasta sekä konkreettisia työkaluja työyhteisön tunneilmapiirin avaamiseksi.
Kuinka johtaa etätyötä tai hajautettua työtä menestyksekkäästi? Tätä kysymystä on pyöritellyt mielessään jokainen esihenkilö viimeisien kuukausien aikana. Emme enää voi tukeutua samoihin konsteihin, joihin totuimme läsnätyön johtamisessa vaan meidän on mukautettava toimintaamme, jotta etäjohtaminen tuottaisi mahdollisimman paljon tuloksia ja hyvinvointia työyhteisöllemme. Asiasta keskustelemassa Yksi Hyvinvointi -podcastissa Taneli Rantalan seurana kokenut johtajuuden valmentaja Marika Nikkinen! Keskustelussa mennään syvälle konkretiaan, ja suosittelemmekin tätä jaksoa lämpimästi kaikille esihenkilöille, jotka pääsevät maistamaan työssään etäjohtamisen haasteita ja mahdollisuuksia!
Päällä oleva poikkeustila on aiheuttanut monenlaisia haasteita, ja yksi ehdottomasti merkittävimmistä niistä on kasvaneet henkisen jaksamisen vaikeudet. Yksi hyvinvointi -studioon onkin tällä kertaa kutsuttu Tanelin seuraksi työpsykologi ja "työuupumusmies" Kristian Kurikka! Jaksossa pureudutaan haasteiden syihin ja seurauksiin sekä tietysti myös ratkaisuihin. Käsittelemme asiaa yksilön, esihenkilön ja organisaation näkökulmista.
Yksi Hyvinvointi -podcastin isännät Taneli ja Jukka pistävät etästudioiden mikit kuumiksi ja tarttuvat paljon keskusteltuun etätyö-topikkiin. Parivaljakko käy läpi parhaita käytäntöjä etätyöhön yksilön näkökulmasta omien kokemustensa avulla, toki tutkimustietoa unohtamatta. Etätyön valmentaminen on pitänyt Lifted-tiimin kiireisenä viime kuukausina, ja aiheesta tullaan ammentamaan lisää seuraavissa podcast-jaksoissa!
Yksi hyvinvointi -studiossa tällä kertaa työ- ja organisaatiopsykologi sekä kovan luokan LinkedIn-vaikuttaja Juho Toivola isäntämme Tanelin kanssa. Työelämän murroksen asiantuntijana Juho avaa voimakkaita työelämän trendejä ja tabuja, jotka koskettavat meitä kaikkia. Erityisen mielenkiintoiseksi keskustelu yltyy, kun parivaljakko ruotii tulevaisuudessa tarvittavia työelämän taitoja.
Podcast on nauhoitettu juuri korona-ajan alkumetreillä, emmekä keskity siihen tässä jaksossa suuremmin.
Jukka saa vieraakseen Yksi hyvinvointi -podcaststudioon myynnin ja johtamisen vaikuttajan Mika D. Rubanovitschin. Mika on tietokirjailija, yritysvalmentaja ja liikkeenjohdon konsultti. Hän on valmentanut tuhansia yritysjohtajia, ja julkaisi juuri kymmenennen kirjansa Älä ole pomo. Keskustelussa pääsemme kuulemaan tuoreen kirjan parhaista opeista moderniin johtamiseen sekä tutustumaan Mikan filosofiaan jatkuvasta kehittymisestä.
Studiossamme Tanelin vieraana on Hyvät, pahat ja milleniaalit -kirjan kirjoittaja, psykologi Karoliina Mellanen. Mielenkiintoisessa keskustelussa uppoudutaan milleniaalien erityispiirteisiin, käyttäytymiseen ja johtamiseen työelämässä. Olitpa sitten milleniaali tai et, teet todennäköisesti töitä heidän kanssaan ja sinunkin tulisi kuunnella tämä jakso.
Tällä kertaa Tanelin vieraana studiossa on johtamisen ja henkilöstötuottavuuden kehittäjä, filosofian tohtori Ossi Aura. Luvassa on herättelevä keskustelu henkilöstötuottavuuden johtamiseen ja kehittämiseen liittyen puhumattakaan sen vaikutuksista yrityksen liiketoimintaan. Jos työskentelet henkilöstön kehittämisen parissa tai se liittyy työhösi millään lailla, kannattaa ottaa jakso kuunteluun saman tien!
Tässä jaksossa Taneli saa vieraakseen flow-tilaan syventyneen kovan luokan asiantuntijan, Jussi Venäläisen. Luvassa on oivalluttava keskustelu flow-tilasta asiantuntijatehtävissä, sekä paljon konkreettisia vinkkejä siihen, miten luoda puitteet flow-tilalle sekä yksilö- että organisaatiotasolla.
Yksi Hyvinvointi -podcastissa Jukka saa vieraakseen valtakunnan viralliseksi epäonnistujaksi itsensä nimenneen Tomi Kaukisen. Tänä vuonna vuoden puhujaksi ehdolla oleva Tomi saattaa olla monille tuttu muun muassa LinkedInistä, jossa hän on avoimesti kertonut työuupumuksestaan. Luvassa on hauska keskustelu, joskin vakavista aiheista, joka on ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen.
Jukan ja Tanelin isännöimässä syksyn ensimmäisessä Yksi hyvinvointi -jaksossa vaihdetaan kuulumiset kesän jäljiltä ja katsastetaan tulevaan syksyyn. Miten varmistat itsellesi voitokkaan töihin paluun? Mitä kannattaa pitää mielessä lomilta palatessa? Kuuntele jakso ja poimi talteen resepti voittavaan syksyyn!
Tässä jaksossa Jukka saa vieraakseen ohjelmistoyritys Sofokuksen People Happiness Officerin, Milla Heikkilän. Keskustelun aiheena on itseohjautuvuus ja parviohjautuvuus. Miksi Sofokuksella on siirrytty itseohjautuvuudesta parviohjautuvuuteen, ja mitä se merkitsee käytännössä? Miten työhyvinvoinnista huolehditaan ja miten sitä kehitetään yrityksessä, jossa ei ole esimiehiä? Se selviää tässä jaksossa.
Tässä erityisjaksossa Alkon henkilöstökehittämisen asiantuntija Elisa Venäläinen sekä Suomen HR-ammattilaisten huippuihin kuuluva Mikael Frisk pureutuvat Tanelin johdolla hyvinvoinnin johtamisen parhaisiin käytäntöihin asiantuntijaorganisaatiossa. Mistä koostuu työhyvinvoinnin johtaminen? Kenen vastuulla se on? Entä miten sitä johdetaan tuloksellisesti?
Taneli sukeltaa mielen hyvinvoinnin maailmaan Liftedin psykologi-valmentaja Jasmin Kurkaa-Kivelän kanssa. Jasmin ja Taneli keskustelevat mielen hyvinvoinnin merkityksestä asiantuntijatyössä sekä keinoista, millä yksilöt itse voivat vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa, mutta toisaalta myös miten esimiesasemassa olevat henkilöt voivat tukea tiimiläisiään. Mikä vaikuttaa mielen hyvinvoinnin kokonaisuuteen? Se selviää tästä jaksosta.
Tervetuloa Yksi Hyvinvointi -podcastin pariin! Tässä jaksossa Taneli pureutuu yrityskulttuurin saloihin HR-vaikuttaja ja yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukan kanssa. Luukka julkaisi hiljattain esikoisteoksensa Yrityskulttuuri on kuningas, joka on Suomessa suorastaan pioneerimainen teos yrityskulttuurien kehittämisestä. Luvassa on syvä, mutta konkreettinen keskustelu yrityskulttuurien luomisesta ja hyödyntämisestä, tervetuloa mukaan!
Tervetuloa Yksi Hyvinvointi -podcastin pariin! Tässä jaksossa Jukka saa studioon vieraaksi henkilöstötuottavuuden dosentti Marko Kestin, jonka kanssa puidaan työelämän laadun mittaamista, henkilöstötuottavuuden kysymyksiä sekä katsotaan tulevaisuuteen, missä HR:n kenttää muokkaavat robotisaation ja tekoälyn kaltaiset innovaatiot. Tiedossa on todella kattava tietopaketti.
Tervetuloa Yksi Hyvinvointi -podcastin pariin! Jukan ja Tanelin aiheina ovat tulevien vaalien lisäksi selkeästi trendissä olevat yrityslistaukset, kuten Great Place to Work ja Suomen parhaiten palautuva työyhteisö, sekä hyvinvointikulttuurin kehittäminen työyhteisöissä. Kenellä on loppupeleissä vastuu työntekijän hyvinvoinnista, organisaatiolla vai yksilöllä?
Tällä viikolla Jukan vieraana studiossa on talousasiantuntija Martin Paasi, joka jakaa ammattilaisen vinkit taloudelliseen hyvinvointiin ja sijoittamiseen. Martinin isännöimä #rahapodi valittiin Suomen parhaaksi rahapodcastiksi 2017 eikä syyttä - luvassa on todella kiinnostava keskustelu myös Yksi Hyvinvointi -podcastin puolella!
Tässä Yksi Hyvinvointi -podcastin jaksossa Taneli haastattelee Filosofian Akatemian toimitusjohtajaa Karoliina Jarenkoa. Karoliina jakaa kanssamme laajan asiantuntemuksensa työelämän muutoksiin liittyen ja kertoo parhaat vinkit siihen, miten siirtyä kohti itseohjautuvaa työtä ja lisätä mielekkyyden kokemuksia työpaikalla.
Jukan vieraana studiossa on tällä kertaa Firstbeatin Niina Karstunen. Jukka ja Niina keskustelevat Firstbeatin palautumismittauksista, suomalaisten unenlaadusta ja työpäivästä palautumisesta. Lisäksi puheenaiheena on Unen SM-kisat, jotka järjestetään taas keväällä, ja jossa etsitään ensimmäistä kertaa myös Suomen parhaiten palautuvaa työyhteisöä.
Yksi Hyvinvointi -podcastin toinen kausi jatkuu erittäin kiinnostavien vieraiden parissa! Jukka jututtaa tässä jaksossa Satokausikalenterin Samuli Karjulaa ja Natalia Salmelaa. He keskustelevat suomalaisen ruokakulttuurin muutoksista ja kasvavasta kiinnostuksesta satokausia ja ekologista syömistä kohtaan. Jaksosta löytyy myös vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen ja uusien raaka-aineiden lisäämiseen omalle ja lasten lautaselle.
Yksi Hyvinvointi -podcastin 2. kausi potkaistaan käyntiin avausjaksolla, jossa Liftedin perustajat Jukka ja Taneli pohtivat arkeen laskeutumista kaikkien aikojen kesän jälkeen ja kertovat kuulumisia erittäin tapahtumarikkaalta syksyltä. Lisäksi he vastaavat kuulijakysymyksiin hyvinvointitrendeistä ja itsensä mittaamisesta. Kuuntele jakso ja ota talteen vinkit, joiden avulla onnistut varmasti uuden tavan luomisessa ja olet enemmän läsnä omassa arjessasi.
Tuotantokauden viimeisessä jaksossa Jukka ja Taneli vastaavat kuuntelijoilta tulleisiin kysymyksiin. Miten minimoida alkoholin haitat? Entä miten huolehtia hyvinvoinnista, vaikka on kiire?
Jukka selvittää uniterapeutti Susan Pihlin kanssa kaiken, minkä olet halunnut tietää unesta. Pihl kertoo tärkeimmät pointit parempaan uneen, ja avaa muun muassa sitä, miksi uni on edes tärkeää.
Susijengin valmentaja Henrik Dettmann ja Taneli pureutuvat ihmislähtöiseen johtamiseen. Kuuntele, miten sinäkin voit olla oman elämäsi huippupelaaja.
Taneli ja Jani Toivola keskustelevat pelosta ja rohkeudesta - ja siitä, miten ilmaista itseään aidosti pelosta huolimatta. Lisäksi Jani kertoo vanhemmuuden haasteista ja iloista.
Päivän jaksossa lääkäri ja biohakkeri Olli Sovijärvi avaa, miten stressikertoimia voi laskea helposti, mitä hyötyä on avannosta - ja miten suolistosta voi pitää parempaa huolta. Tuhti, mutta takuuhauska paketti, jossa sukelletaan myös faijabiohakkeroinnin saloihin!
Onko mindfulness vain trenditermi vai voiko läsnäolon harjoittaminen todella muuttaa maailmaa? MBSR-menetelmän aikoinaan Suomeen tuonut Leena Pennanen ja Taneli keskustelevat läsnäolon harjoittamisen hyödyistä ja harhaluuloista, joita mindfulness-harjoittelu usein kohtaa. Haluaisitko sinä pitää aivosi nuorena vielä seuraavat vuosikymmenet?
Miten kääntää pettymykset voitoiksi? Milloin täytyy antaa itsestään 100 % ja milloin 80 % riittää? Radio Novan Retroperjantain Oku Luukkainen ja Jukka keskustelevat haasteista, onnistumisesta ja motivaatiosta. Innostu Okun draivista päivän jakson parissa.
Anna Abreu ja Taneli keskustelevat siitä, miten hyvinvointi mahdollistaa menestyksekkään uran. Millaisia haasteita paineet, stressi ja kiire aiheuttavat hyvinvoinnille - ja miten ne voi kampittaa? Annan arjesta voi varmasti moni ammentaa oppeja ja energiaa myös omalle uralleen!
Mitä hyvää on suorittamisessa, ja miten ihminen voi oppia armollisemmaksi? Tässä jaksossa Karita Tykkä ja Jukka pohtivat, miten merkittävässä osassa mielen hyvinvointi on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Karita jakaa tarinoitaan siitä, mitä armollisuuden harjoittaminen on antanut hänelle vuosien aikana.
Ensimmäisessä jaksossa Jukka ja Taneli pohtivat jokapäiväisen hyvinvoinnin salaisuutta oman elämän, tapojen ja rutiinien kautta. Päivän jakso on loistava mahdollisuus tutustua sarjan juontajiin ja heidän intoihimoihinsa hyvinvoinnin maailmassa.